Zagrebački stoljetni tramvaj

U Zagrebu postoje dva tramvaja stara gotovo 100 godina. Jedan je u Tehničkom muzeju, a drugi možete vidjeti na tračnicama i provozati se njime, ali samo u posebnim prilikama.

Iako je proizveden davne 1924. godine, zagrebački tramvaj, tip M24 bez ikakvih teškoća klizi tračnicama središtem grada. Proizveden je u ZET-ovoj radionici i jedan je od prvih tramvaja hrvatske proizvodnje.

Drago nam je da taj tramvaj vozi i danas sigurno zagrebačkim ulicama i na tračnicama prošlosti i budućnosti, našim turistima i sugrađanima dočarava bogatu prijevozničku tadiciju zagrebački električni tramvaja kao što im nudi i jedan poseban pogled na zagrebačke ulice, izjavio je Domagoj Zeba, glasnogovornik ZET-a.

Ovaj tramvaj postao je prava atrakcija, ali u prometu ga nemamo priliku često vidjeti.

Putnici su izuzetno oduševljeni reakcije su zaista pozitivne, jer tramvaj kad se uđe u njega, kao da ste ušli u prošla, lijepa vremena, unutra zaista ima i detalja, originalnih, koja zaista dočaravaju ta vremena, kaže Zeba.

Osim klimatizacijskog uređaja, tom tramvaju ništa ne nedostaje. Vožnje su sporije, manje stresne a i putnici opušteniji.