Na Hrvatskoj radioteleviziji prijenos koncerta Glazba i grad

Zagreb, 11. lipnja 2018. – Hrvatska radiotelevizija u srijedu 20. lipnja na Prvom programu (HRT - HTV1), prikazuje prijenos koncerta Glazba i grad: Zbora, Simfonijskog i Tamburaškog orkestra HRT-a pod ravnanjem Jiří Rožeňa.

U suradnji s Gradom Zagrebom i ove godine, 20. lipnja, na zagrebačkom Tomislavovu trgu, ansambli HRT-a - Zbor, Simfonijski i Tamburaški orkestar HRT-a pod ravnanjem mladog češkog dirigenta Jiříja Rožeňa slave Svečanost glazbe u sklopu festivala Zagreb Classic. Stvarati glazbu - moto je inicijative pokrenute još 1981. godine pri francuskom ministarstvu kulture.

Učiniti glazbu dostupnu svima i svugdje, potaknuti amaterske i profesionalne glazbenike na muziciranje izvan strogih okvira koncertnih dvorana, na otvorenim prostorima te doprijeti do što šire publike - ideja je koja je zaživjela već sljedeće, 1982. godine u Parizu kao Fete de la musique - Svečanost glazbe, dan na koji se glazba slavi kao umjetnost koja jednostavno čini život ljepšim. Ideja se od tada pretvorila u međunarodni fenomen: širom svijeta, na prvi dan ljeta, 21. lipnja, organiziraju se besplatni koncerti svih glazbenih žanrova okupljajući ljude na nekonvencionalnim otvorenim prostorima u opuštenoj atmosferi druženja i uživanja u glazbi.

Zbor, Simfonijski i Tamburaški orkestar uz soliste Krešimira Špicera (tenor), Lanu Kos (sopran), Ivanu Lazar (sopran) te mladog Jana Tominića na saksofonu, priredit će tako svečanost glazbe te Zagrepčanima i svima koji se u gradu zateknu ponuditi široki izbor glazbenih poslastica kao i brojnim gledateljima Hrvatske televizije u izravnom prijenosu. Komentatorica prijenosa je Jana Haluza, urednica Marija Ramljak, a redatelj Tvrtko Grgić.

Prijenos koncerta Glazba i grad možete pogledati 20. lipnja na Prvom programu (HRT - HTV1) Hrvatske radiotelevizije u 20 sati i 55 minuta. 

Hrvatska radiotelevizija
RJ Marketing i Komunikacije
Prisavlje 3
10 000 Zagreb
telefon: 01 634 3303
telefaks: 01 634 2961
e-adresa: hrt@hrt.hr
www.hrt.hr