Nastupom pijanistice Beatrice Rane zaključen Majstorski ciklus

 
Zagreb, 8. lipnja 2018. – U koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog jučer je nastupila mlada talijanska pijanistica Beatrice Rana koja je za svoj prvi nastup pred hrvatskom publikom izvela Treći koncert za klavir i orkestar u C-duru Sergeja Prokofjeva.
Riječ je o završnom koncertu Majstorskog ciklusa Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije (HRT) u sezoni 2017./2018. koji je nagrađen je ovacijama publike, za koje je također zaslužan i šef-dirigent Enrico Dindo.
„Maestra Dinda znam već dugo i kada me pozvao da sviram Prokofjeva, bila sam uistinu sretna. Ovaj Treći koncert zaista volim i sviram ga s velikom radošću“, izjavila je Rana  za HRT.
Ova pijanistica koju nazivaju i zvijezdom sa strelovitim uspjehom počela je svirati već sa četiri   godine, a s orkestrom nastupa još od svoje devete godine.  Uz brojne nagrade, prošla je godina bila prekretnica u njezinoj  karijeri. Naime, sa Bachovim Goldbergovim varijacijama osvaja najvažniju nagradu u klasičnoj glazbi, onu Gramophoneovu  za mladog umjetnika godine te nagradu Edison za otkriće godine.
 
Izravni prijenos koncerta, urednice Gordane Krpan, mogao se slušati na Trećem programu Hrvatskoga radija (HRT – HR3), kao i putem mobilnih uređaja, tableta i računala pomoću HRTi usluge na kojoj je dostupan do 10. lipnja. Radijska snimka ove, još jedne u nizu velikih glazbenih večeri uz  Simfonijski orkestar HRT-a, 15. lipnja moći će se čuti i u zemljama članicama Europske radijske unije (EBU) u prestižnom ciklusu Premium Concerts koncertne sezone 2017./2018.

Hrvatska radiotelevizija
RJ Marketing i Komunikacije
Prisavlje 3
10 000 Zagreb
telefon: 01 634 3303
telefaks: 01 634 2961
e-adresa: hrt@hrt.hr
hrt.hr, hrti.hrt.hr