Otvorena izložba HRT-ovih kamermana i snimatelja na temu „Kontakt“


 
Zagreb, 14. svibnja 2018. – Glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije (HRT) Kazimir Bačić otvorio je večeras u zagrebačkome Muzeju suvremene umjetnosti (MSU)  izložbu HRT-ovih kamermana i snimatelja na temu „Kontakt“. Izložba je otvorena uoči 92. obljetnice postojanja Hrvatskoga radija (HRT – HR) i 62. obljetnice postojanja Hrvatske televizije (HRT – HTV) koje se obilježavaju 15. svibnja, a riječ je o 49 fotografija ukupno 23 autora koji kroz razne motive i likove govore o zabilježenim trenutcima koje su ovjekovječili tijekom godina svojega profesionalnoga rada.

„Naši snimatelji i kamermani važan su dio Hrvatske radiotelevizije a svojim dosadašnjim radom, osobito tijekom Domovinskoga rata, pokazali su i kolika je vrijednost, ali i važnost njihova rada ne samo za HRT nego i za cjelokupni medijski prostor i kulturu“, rekao je glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Kazimir Bačić otvarajući izložbu. Dodao je i kako na izložbi imamo prigodu podsjetiti se na još jednu možda manje poznatu stranu njihova stvaralaštva, a to su vrijedni radovi koje su zabilježili fotografskim objektivom, a koji svjedoče o širini njihova stvaralaštva i izričaja.

 
Glavni organizatori izložbe su Damir Matijević Alter i Zoran Kovačević, a producentica je Sunčana Hrvatin Kunić. Vodstvo HRT-a izrazilo je zahvalnost ravnateljici MSU-a Snježani Pintarić na suradnji pri organizaciji izložbe. Likovni kritičar Milan Bešlić ocijenio je kako izložba pokazuje kreativnost kamermana i snimatelja javnoga medijskog servisa i njihovu sposobnost tranzicije iz jednoga medija u drugi. „Radi se o istome vizualnom, ali ipak drugom mediju, fotografiji. Na taj način oni izražavaju koliko je duboka njihova stvaralačka potreba“, rekao je Milan Bešlić.

 
Hrvatska radiotelevizija
Komunikacije
Prisavlje 3
10 000 Zagreb
telefon: 01 634 3303
telefaks: 01 634 2961
e-adresa: hrt@hrt.hr
hrt.hr, hrti.hrt.hr