HRT-ova serija Čuvar dvorca pobijedila na festivalu u Brnu u Češkoj

Zagreb, 7. svibnja 2018. – Hvaljena dramska serija Čuvar dvorca scenarista i redatelja Lukasa Nole, koju je za Hrvatsku radioteleviziju (HRT) proizvela produkcijska kuća Kinorama, pobijedila je u glavnoj konkurenciji festivala Serial Killer, koji se ove godine održao prvi put od 2. do 5. svibnja u Brnu u Češkoj. Peteročlani međunarodni ocjenjivački sud osobito je bio impresioniran glumačkim ostvarenjima (nositelji su glavnih uloga Ivo Gregurević i Vinko Kraljević), dojmljivim vizualnim stilom te uvjerljivom rekonstrukcijom atmosfere osamdesetih godina prošloga stoljeća u bivšoj državi, navodi se u obrazloženju.

Dramska serija Čuvar dvorca odnijela je pobjedu u jakoj konkurenciji izvrsnih novih televizijskih serija iz Rusije, Estonije, Rumunjske, Poljske i Češke, a sâm festival posvećen je recentnoj produkciji televizijskih serija srednje i istočne Europe.

Spomenuta je nagrada novi međunarodni uspjeh dramske serije Čuvar dvorca čija su prava na prikazivanje prošloga mjeseca otkupili švedska javna televizija SVT te ugledni britanski program Channel 4. Zahvaljujući tomu, Čuvar dvorca redatelja Lukasa Nole bit će dostupan i u Sjedinjenim Američkim Državama jer će Channel 4 ponuditi gledanje te serije na zahtjev svojim korisnicima na američkome tržištu. Na festivalu u Brnu kao gost je nazočio te uime ekipe serije i Hrvatske radiotelevizije nagradu primio urednik serije Mislav Brumec. Producentica serije je serije Ankica Tilić iz Kinorame.

Podrobniji podatci o dramskoj seriji Čuvar dvorca dostupni su na mrežnim stranicama Hrvatske radiotelevizije hrt.hr i na podstranicama za novinare press.hrt.hr.

Hrvatska radiotelevizija
Komunikacije
Prisavlje 3
10 000 Zagreb
telefon: 01 634 3303
telefaks: 01 634 2961
e-adresa: hrt@hrt.hr
hrt.hr, hrti.hrt.hr