Hrvatska radiotelevizija 15. svibnja obilježava 92. obljetnicu Hrvatskoga radija i 62. obljetnicu Hrvatske televizije

Zagreb, 7. svibnja 2018. – Hrvatska radiotelevizija (HRT) u utorak 15. svibnja obilježava 92. obljetnicu postojanja Hrvatskoga radija (HRT – HR) i 62. obljetnicu postojanja Hrvatske televizije (HRT – HTV). U okviru ovogodišnjega programa obilježavanja Dana Hrvatske radiotelevizije u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti (MSU) u Zagrebu u ponedjeljak 14. svibnja s početkom u 19.00 organizirana je projekcija HRT-ova dokumentarnoga filma Joško Eterović autora Milana Bešlića. Iste večeri u Muzeju suvremene umjetnosti u 20.00 bit će organizirano svečano otvorenje tradicionalne izložbe HRT-ovih kamermana i snimatelja, na kojoj će svoje vrijedne radove izložiti čak 23 autora s ukupno 49 fotografija na temu Kontakt.

Središnja svečanost bti će održana u utorak 15. svibnja na Hrvatskoj radioteleviziji – glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije u 11.00 organizirat će prijam za udovice zaposlenika Hrvatske radiotelevizije poginulih u Domovinskome ratu, kojima će u spomen na komemoracijskome okupljanju u 11.30 izaslanstva Hrvatske radiotelevizije, Udruge branitelja Hrvatske radiotelevizije te Zbora ratnih izvjestitelja Hrvatske radiotelevizije položiti vijence i upaliti svijeće, a u HRT-ovu televizijskome studiju Anton Marti u 12.00 održat će se svečani program u okviru kojega će tradicionalno biti dodijeljene godišnje nagrade Hrvatske radiotelevizije zaslužnim zaposlenicima, nagrada za životno djelo Ivan Šibl te nagrade Joško Martinović za najbolju novinarsku reportažu i Gordan Lederer za najbolji snimateljski ili kamermanski rad.

U povodu obilježavanja Dana Hrvatske radiotelevizije Hrvatski radio (HRT – HR) i Hrvatska televizija (HRT – HTV) pripremit će, kao i dosad, prigodan program. Podrobniji podatci o programskim sadržajima Hrvatske radiotelevizije dostupni su na mrežnim stranicama Hrvatske radiotelevizije hrt.hr, a podatci o povijesti Hrvatske radiotelevizije mogu se pronaći na podstranicama obljetnica.hrt.hr.

Hrvatska radiotelevizija
Komunikacije
Prisavlje 3
10 000 Zagreb
telefon: 01 634 3303
telefaks: 01 634 2961
e-adresa: hrt@hrt.hr
hrt.hr, hrti.hrt.hr