Vremenska prognoza, 4.4.2018.

I u srijedu će biti razmjerno toplo te kao i u utorak - vrlo vjetrovito. U četvrtak češća povremena kiša, a od petka pretežno sunčano i sve toplije.

Srijeda - vjetrovito, relativno toplo, ponegdje kiša

U srijedu u istočnoj Hrvatskoj barem djelomice sunčano.  Puhat će povremeno umjeren jugozapadni i južni vjetar. Jutarnja temperatura bit će od 5 do 9 °C, a dnevna od 20 do 23 °C.

U središnjoj Hrvatskoj jugozapadni i južni vjetar bit će još jači nego u utorak. Posvuda će biti umjerene naoblake, uz više sunčanih razdoblja na sjeveru, dok bi na karlovačkom i sisačkom području mogla pasti i koja kap kiše. Jutro razmjerno toplo uz temperaturu od 9 do 13 °C, dok će dnevne vrijednosti biti uglavnom od 18 do 21 °C.

Na sjevernom Jadranu i u gorskim krajevima promjenljivo, često i pretežno oblačno. Mjestimice će biti kiše, a mogući su i izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom, osobito na širem riječkom području. Puhat će umjereno jugo i jugozapadni vjetar pa će more biti umjereno valovito.

U Dalmaciji će oblaka biti više nego u utorak pa će uz promjenljivu naoblaku mjestimice biti kiše i grmljavine. Jugo će pojačati na umjereno i jako, na otvorenom i olujno. Temperatura ujutro od 8 °C u unutrašnjosti do 13 °C na otocima, a danju većinom od 16 do 19 °C.

Na jugu Hrvatske će se još zadržati barem djelomice sunčano, iako nije isključena mogućnost ponekog pljuska. Puhat će jugo, umjereno i jako. Jutarnja će temperatura biti od 9 do 12 °C, a dnevna od 17 do 19 °C.

Od četvrtka - najprije oblačnije, uz kišu, pa sunčanije...

U četvrtak će unutrašnjosti
biti promjenljivo, s kišom i grmljavinom te malo svježije. Od petka do kraja tjedna većinom sunčano, samo na istoku u petak još može pasti malo kiše. Za vikend će biti toplije, uz slab vjetar.

I na Jadranu u četvrtak promjenljivo i nestabilno, mjestimice s kišom i i grmljavinom. Od petka pretežno sunčano i malo toplije. Jugo će u četvrtak oslabjeti, a od petka će puhati uglavnom slaba bura i sjeverozapadni vjetar.

HRT METEO

Mnogobrojne informacije, prognoze i upozorenja stručnjaka DHMZ-a i HAK-a mogu se naći i u HRT METEO - aplikaciji za pametne mobilne telefone, gdje se svakodnevno objavljuju podaci mjerenja i motrenja s meteoroloških postaja, ne samo DHMZ-a, nego i meteoroloških službi iz cijele Europe, a i prognoze za tekući i sutrašnji dan, za hrvatska područja i za sljedećih 5 dana, a dostupne su i radarske slike oborine, izlasci i zalasci Sunca, Mjesečeve mijene...

METEO KARIKATURA

A zaželite li se malo razvedriti neovisno o nebeskoj vedrini - pogledajte svaki dan novu METEO KARIKATURU...