Vremenska prognoza, 3.4.2018.

U nastavku ovog tjedna bit će dosta sunčanog vremena, ali atmosfera neće biti posve stabilna pa će mjestimice biti kiše i grmljavine, osobito potkraj srijede i u četvrtak. Bit će i razmjerno toplo s temperaturom zraka u mnogim mjestima iznad prosjeka za ovo doba godine. 

U utorak će u istočnoj Hrvatsko biti barem djelomice sunčano i iznadprosječno toplo. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 4 do 7 °C, a najviša dnevna između 20 i 22 °C.

U središnjoj Hrvatskoj djelomice sunčano, mjestimice s umjerenom naoblakom. Bit će vjetrovito uz umjeren, mjestimice i jak jugozapadnjak. Jutarnja temperatura slična kao na istoku, a dnevna malo niža.

Na sjevernom Jadranu i u gorskim krajevima djelomice sunčano. Uz umjeren razvoj oblaka ponegdje može biti kratkotrajnih pljuskova, osobito na riječkom području. Puhat će umjereno i jako jugo i jugozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 4 °C, uz obalu između 9 i 11 °C, a najviša dnevna uglavnom od 13 do 16 °C.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije djelomice sunčano i razmjerno toplo. Puhat će umjereno, prema otvorenome moru mjestimice i jako jugo. Jutarnja temperatura od 9 do 11 °C, u unutrašnjosti između 3 i 5 °C, a najviša dnevna između 17 i 20 °C.

I na jugu Jadrna slično - pretežno sunčano i danju ugodno toplo. Puhat će umjereno i jako jugo. More malo i umjereno valovito, a temperatura zraka slična kao na srednjem Jadranu.

U srijedu u kopnenom području djelomice sunčano i toplije, u gorju mjestimice s pljuskovima. Bit će vjetrovito, uz umjeren i jak jugozapadnjak. U četvrtak promjenljivo s kišom te malo svježije. U petak djelomice sunčano, a malo kiše još može pasti uglavnom na istoku. Za vikend pretežno sunčano i toplo. 

U srijedu na sjevernom Jadranu ponegdje pljuskovi, a u Dalmaciji djelomice sunčano. U četvrtak promjenljivo i nestabilno, mjestimice s kišom i grmljavinom. Od petka pretežno sunčano i malo toplije. Puhat će umjereno, u srijedu mjestimice i jako jugo, a u petak bura i sjeverozapadnjak.