Dokumentarni film Lijepo mi je s tobom, znaš dostupan na multimedijskoj usluzi HRTi

Zagreb, 21. ožujka 2018. – Hrvatska radiotelevizija (HRT) u povodu obilježavanja Međunarodnoga dana Downova sindroma, 21. ožujka, na svojoj multimedijskoj usluzi HRTi objavila je nagrađivani dokumentarni film Lijepo mi je s tobom, znaš. Riječ je o debitantskome filmu autorice Eve Kraljević nastalome tijekom deset godina, kad je autorica snimala svoja druženja sa sestrom koja ima Downov sindrom. Autorica u filmu prikazuje odnos sa sestrom Mijom, čiji mašta, otvorenost, humor i sposobnost da pronađe radost u malim stvarima uče gledatelje kako živjeti sa zahvalnošću. Nježan i topao odnos dviju sestara ispunjen je radošću, ali i strahom te željom da se nadiđe malograđanski ukus koji postavlja granice sestrinske ljubavi.

Dokumentarni film Lijepo mi je s tobom, znaš publika je proglasila najboljim na jedanaestome izdanju festivala ZagrebDox 2015. godine, a osvojio je i nagradu publike na Liburnijskome filmskom festivalu 2015. godine, nagradu na Sarajevskome filmskom festivalu 2015. godine te na festivalu Eastern Neighbours Film. Scenarij i režiju potpisuje Eva Kraljević, producentice su Miljenka Čogelja i Dana Budisavljević, a snimateljica je Eva Kraljević.

HRTi je besplatna multimedijska mrežna usluga Hrvatske radiotelevizije koja korisnicima usluga javnoga medijskog servisa omogućuje gledanje i slušanje uživo svih 12 radijskih i 5 televizijskih programa Hrvatske radiotelevizije putem mobilnih uređaja, tableta, računala i pametnih televizora. HRTi ima i bogatu videoteku koja se stalno nadograđuje novim sadržajima.

Hrvatska radiotelevizija
Komunikacije
Prisavlje 3
10 000 Zagreb
telefon: 01 634 3303
telefaks: 01 634 2961
e-adresa: hrt@hrt.hr
hrt.hr, hrti.hrt.hr