Lovinac doživio svoju renesansu

Lika najozbiljnije ulaže u turizam, a priča iz ličkog Lovinca samo potvrđuje da se ondje na turizam ozbiljno računa i da se od njega želi dobro živjeti, a ne samo preživjeti.

Na Cvitušu se od ovoga vikenda može doći i na noćno sanjkanje. Prošle je godine Lovinac postao omiljeno dnevno zimsko odredište velikog broja Zadrana i Šibenčana, ali i Splićana. Vikendom se uvijek traži karta više, a gosti iz Dalmacije nisu rijetki ni preko tjedna.

Za Sanjkalište u Cvituši kažu da je najsjajnij biser Like. Otvoren prije dvije godine na inicijativu tadašnjeg čelništva općine brzo je postala zanimljiva zimska priča.

Većina ljudi koji dođu ovdje pitaju što imate na večer pa smo odlučili organizirati noćno sanjkanje, objašnjava Ivana Bilen.

Nekada je najveći problem Lovinca i okolice bio manjak ležaja. Sada, uz hostel "Sveti Rok", ima sve više prenoćišta u privatnom smještaju. Sve su češći i organizirani dolasci škola iz cijele Hrvatske.

U cijeloj općini Lovinac ima još jako puno planova: izgradnja autokampa i restorana uz proširenje turističke ponude adrenalinskim kampom te brojnim biciklističkim stazama kojih već sada ima više od 250 kilometara.

Rijetko koje mjesto u Lici danas ne odiše optimizmom, pa tako i Lovinac. Bez pomoći županije i države ovih je mjeseci uspio nakon desetljeća doživjeti neku svoju renesansu - sa svojom Cvitušom, brijegom pretvorenim u sanjkalište i Velebitom iznad njega. Uz osmijeh, srdačnost i dobrodošlicu ni gostiju neće manjkati.