Počeli radovi na uređenju Trga žrtava Fašizma u Zagrebu

Počeli su radovi na uređenju Trga žrtava Fašizma. Radovi u vrijednosti oko 8 milijuna kuna obuhvaćaju uređenje pješačkih staza i zelenih površina oko Meštrovićevog paviljona te postavljanje nove rasvjete.

Radovi bi trebali trajati oko četiri mjeseca, a to je prva faza projekta, Staze će se urediti granitnim kockama; uredit će se oborinska odvodnja; fontana će se urediti na način da će biti vodena forma kao i na Tomislavovom trgu; sam paviljon će se dekorativno i ambijentalno osvijetliti; također će se oko samog paviljona, na vanjskoj strani, modernizirati javna rasvjeta, stavit će se nove LED svjetiljke, rekao je pomoćnik pročelnika za građenje i održavanje komunalne infrastrukture Damir Đerzić.

Nakon toga počet će uređenje Ulice Franje Račkog, objasnila je arhitektica projekta Loredana Stunić. Druga faza uređenja je Ulica Franje Račkoga, ovaj centralni potez koji je trenutno zagušen parkirališnim mjestima. Prometna studija je napravljena od strane Prometnog fakulteta, našli su neku kompenzaciju za ta parkirališna mjesta, tako da će se centralni dio, zapravo, pretvoriti u jedan pješački dio. Ostat će tramvaji, ostat će jedna kolna traka, objasnila je.

Četiri faze projekta obuhvaćaju uređivanje pješačkog centra izvrsnosti, rekao je gradonačelnik Milan Bandić, od Draškovićeve ulice, preko Trga burze i Trga žrtava fašizma, Ulice kneza Višeslava i Krešimirova trga do Branimirove ulice, a sve bi trebalo biti gotovo za dvije godine.