Vremenska prognoza, 11.2.2018.

U nedjelju će biti barem djelomice sunčano, u unutrašnjosti ponegdje s maglom i niskim oblacima, a na Jadranu još u početku jakom i olujnom burom. U ponedjeljak sa zapada naoblačenje s kišom, na kopnu i snijegom, a oborina će biti i u utorak, mjestimice i obilnijih.

Nedjelja

U Slavoniji, Baranji i Srijemu nedjelja
će biti većinom oblačna, ali bez oborina, ujutro mjestimice s maglom. Vjetar većinom slab. Jutarnja temperatura zraka od -4 do -2 °C, a najviš dnevna između 3 i 5 °C.

Podjednako relativno hladno bit će i u središnjoj Hrvatskoj, premda uz djelomice sunčano vrijeme, prijepodne mjestimice s umjerenom naoblakom, ponegdje i maglom. Vjetar slab.

Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, ali prijepodne s jakom i olujnom burom, te umjereno valovitim i valovitim moremU gorskim krajevima umjerena naoblaka, tek ponegdje uz mogućnost za malo kiše, a ujutro mjestimice magla. Jutro u gorju hladno s temperaturom i oko -5 °C, uz obalu između 2 i 5 °C, a najviša dnevna od 0 do 2, uz obalu između 7 i 9 °C.

U Dalmaciji barem djelomice sunčano. Prijepodne vjetrovito, uz jaku i olujnu buru, koja će poslijepodne slabjeti i okretati na sjeverozapadnjak. More većinom umjereno valovito i valovito. Jutarnja temperatura zraka od 3 do 6 °C, u unutrašnjosti i oko -2 °C, a najviša dnevna između 7 i 11 °C.

Na jugu Hrvatske podjednaka temperatura, iako oblačnije, ponegdje uz mogućnost za malo kiše, uglavnom prema otvorenom moru, koje može biti i jače valovito. Puhat će umjerena i jaka bura, mjestimice i s olujnim udarima, koja će poslijepodne okrenuti na sjeverozapadnjak.

U novome tjednu...

U unutrašnjosti u ponedjeljak sa zapada postupno naoblačenje s kišom i snijegom. U utorak većinom oblačno sa snijegom, uz stvaranje novog snježnog pokrivača, i to ne samo u gorju nego i u nizinama. U srijedu postupan prestanak oborina i razvedravanje sa zapada. U četvrtak i petak djelomice sunčano i uglavnom suho.

Na Jadranu u ponedjeljak naoblačenje s kišom, uglavnom u drugom dijelu dana. U utorak promjenljivo oblačno, povremeno s kišom, pa i u obliku obilnijih pljuskova praćenih grmljavinom. Na sjevernom dijelu puhat će bura, a na južnom jugo i južni vjetar. U srijedu djelomice sunčano, a malo kiše još može pasti na krajnjem jugu.

HRT METEO

Podrobnije informacije, i aktualne i prognozirane, i meteorološke DHMZ i prometne HAK-a, mogu se pogledati i u HRT METEO - aplikaciji za pametne mobilne telefone, gdje odnedavno ne postoje samo meteorološki podaci za Hrvatsku, nego i za Europu, te radarska slika oborine, izlasci i zalasci Sunca, Mjesečeve mijene...

METEO KARIKATURA

A zaželite li se malo razvedriti i nasmiješiti, makar i "kiselo", pogledajte svaki dan novu METEO KARIKATURU...