Vremenska prognoza, 31.12.2017.

Nedjelja će biti oblačnija od subote, osobito u gorju i na sjevernom Jadranu, pri čemu će povremene kiše biti uglavnom na širem riječkome području i u Gorskome kotaru, a tijekom prijepodneva i ponegdje u sjevernom kopnenim krajevima. Bit će iznadprosječno toplo za kraj godine, ne samo danju, nego i tijekom novogodišnje noći... Koliko gdje? Pogledajte u "osvježenoj" HRT meteo aplikaciji. I to ne samo za 55 mjesta u Hrvatskoj, nego i za još 44 grada u Europi. A možete pratiti i radarsku sliku, izlaske i zalaske Sunca, Mjesečeve mijene...

U istočnoj će Hrvatskoj tijekom nedjelje
biti djelomice sunčano, pri čemu oblačnije prijepodne, kada može pasti malo kiše, uglavnom u Podravini. Jutarnja temperatura od -2 do 1 °C, a najviša poslijepodnevna oko 10 °C.

U središnjoj Hrvatskoj također iznadprosječno toplo, oblačnije prijepodne, uz mogućnost za malo kiše, uglavnom u Međimurju i Hrvatskom zagorju.

Pretežno oblačno bit će na sjevernom Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj, a povremene slabe kiše može biti mjestimice na Jadranu, osobito na širem riječkom području te u Gorskom kotaru. Puhat će umjeren jugozapadnjak, na Jadranu umjereno do jako jugo. Poslijepodnevna temperatura između 6 i 12 °C.

Na srednjem Jadranu djelomice sunčano uz većinom umjereno jugo. Jutarnja temperatura od 3 do 7 °C, u unutrašnjosti oko 0 °C, a najviša dnevna od 9 do 12 °C.

Na jugu Hrvatske bit će najviše sunčanog vremena, uz poslijepodnevnu temperaturu između 11 i 13 °C, a zapuhat će umjereno jugo.

Novogodišnja noć

Tijekom dočeka Nove godine na otvorenome u većem dijelu Hrvatske bit će relativno povoljno vrijeme - uglavnom vedro ili malo oblačno te ne odveć hladno. Oblačnije na sjevernom Jadranu i dijelu srednjega, te u gorju, a malo kiše može pasti uglavnom na širem riječkom području. Ponegdje će biti i vjetrovito, uz umjeren i jak vjetar - na Jadranu jugo, a u gorju jugozapadnjak. Najniža temperatura zraka u unutrašnjosti većinom između 1 i 6 °C, a na Jadranu od 3 do 8 °C.

Prvi dani 2018.

U prvom danu nove godine
i dalje razmjerno toplo, ali uz povremenu mjestimičnu kišu, u kopnenom području češću poslijepodne, i to najprije na zapadu, a do kraja dana i drugdje. Navečer u gorskim krajevima može biti susnježice i snijega. U utorak hladnije, povremeno kiša, u gorju snijeg. U srijedu kratkotrajno smirivanje vremena, navečer ponovno uz moguće oborine, kojih će biti i u četvrtak.

I na Jadranu početkom nove godine promjenljivo - povremeno s kišom, koja mjestimice može biti i obilnija. Prolazno smirivanje vremena u srijedu, a uz promjenljivu naoblaku kiše će vjerojatno ponovno biti u četvrtak. U ponedjeljak će puhati umjereno i jako jugo, u hladniji utorak i srijedu bura, pa ponovno jugo.

Pregled 2017. i prognoza prve polovine 2018.

Najnovija sažeta dugoročna prognoza za prvu polovinu 2018. godine uz najavu obnavljanja suradnje karikaturista i meteorologa te znatno podrobniji podsjetnik na neke meteorološke događaje u iznadprosječno toploj ovoj godini može se naći u internetskom Meteo kutku HRT-a.

Nova nadgradnja HRT meteo

A podrobna prognoza za Staru godinu nalazi se u HRT meteo - aplikaciji za pametne mobilne telefone, i to ne samo za 55 mjesta u Hrvatskoj, nego od danas - i za još 44 grada u Europi - pri čemu 10 u susjednim nam zemljama. Povrh toga, po novome se može pratiti i radarska slika oborine iznad većeg dijela Hrvatske, izlasci i zalasci Sunca, Mjesečeve mijene...
Naravno, i dalje, kao i prije, postoji prognoza za prekosutra i još dva dana za 8 područja RH, te za dodatna dva dana posebno za kopneni i primorski dio RH, prognoza za nautičare, video kratke emisije Vrijeme, informacije HAK-a, uključujući web kamere i prometnu prognozu...