Bura!

Za razliku od subote, tijekom koje je na dijelu Jadrana još bilo juga i jugozapadnjaka, u nedjelju će posvuda puhati bura, koja će ponegdje i dalje remetiti normalno prometovanje, za neke skupine vozila ga i potpuno onemogućavati, osobito podno Velebita. Gdje i kada može se pratiti i u izvještajima HAK-a, koji su vidljivi i na teletekstu HRT-a, a i u HRT meteo aplikaciji za pametne mobilne telefone.

Vrijeme "po buri" nastavit će se i početkom novoga tjedna, koji će biti zamjetno hladniji od ovoga, s ponekim jutarnjim "minusom" čak i mjestimice na Jadranu. I dok je to gotovo neprijeporno, s razumijevanjem vjetrova još neki imaju poteškoća, pa i mladi meteorolog u novom nastavku prvog hrvatskog stripa posvećenog meteorologiji, osobito meteorolozima DHMZ-a i HRT-a, autora Krešimira Biuka.

Stari nastavci vidljivi su u prošlim tekstovima internetskog Meteo kutak HRT-a, gdje će se sljedećih dana pojavljivati i novi, barem do Božića, a bude li zadovoljnih čitatelja - i dulje.


(prethodna epizoda stripa)                                                                                              (sljedeća epizoda stripa)