Popularna serija o britanskoj detektivki Veriod 15. prosinca ponovno na HRT-u


Zagreb, 11. prosinca 2017. – Hrvatska radiotelevizija (HRT) od petka 15. prosinca na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) od 21.50 počinje prikazivati novu, sedmu sezonu hvaljene britanske kriminalističke serije Vera s Brendom Blethyn u naslovnoj ulozi inspektorice koja rješava zamršene zločine. Televizijska serija koja se temelji na likovima književnice Ann Cleeves smještena je u divlju ljepotu Northumberlanda, planinske grofovije na sjeveroistoku Engleske i stekla je vjerne poklonike diljem svijeta zahvaljujući scenariju i eksterijerima, ali i duboko razrađenomu glavnom liku.

Inspektorica Vera Stanhope, naime, složena je ličnost – mrzovoljna je i prijeke naravi – no ne može joj se osporiti mudrost i oštroumnost pri rješavanju zločina. U novoj sezoni njezin tim među ostalim rješava četiri složena slučaja među kojima su tajnovita smrt čuvarice prirode, smrt narkomana bačenoga u rijeku, smrt darovitoga studenta koji je poginuo u padu u sumnjivim okolnostima te smrt tinejdžerice čije je tijelo zakopano na vrištini.

U prvome nastavku pratimo Veru Stanhope kako istražuje tajanstvenu smrt čuvarice prirode čije je tijelo otkriveno na obali zabačenoga otoka kraj northumberlandske obale. Vera biva uvučena u slučaj sumnjive smrti na Ternstoneu, udaljenu i nepristupačnu otoku kraj northumberlandske obale. Iako njezin očajni zaručnik i kolege vjeruju da je smrt posljedica nesreća, ozljede na tijelu ubrzo pokažu da je zadavljena. Inspektorici se stoga postavlja pitanje tko se odvažio na zlokobno putovanje preko mora i nepristupačne obale otoka da je ubije i zašto. Veri u istrazi pomažu narednik Aiden Healy, detektiv Hicham Cherradi, detektiv Kenny Lockhart te najnoviji član tima, patolog dr. Anthony Carmichael. Istraga će otkriti mrežu tajni, suparništava i godina potisnute kivnosti koja će odvesti do imena ubojice.

Urednica serije je Ranka Horvat, gledateljima poznata po odabiru vrhunskih serija na Hrvatskoj radioteleviziji, a uloge tumače Brenda Blethyn (Vera Stanhope), Kenny Doughty (narednik Aiden Healy), Noof McEwan (detektiv Hicham Cherradi), Jon Morrison (detektiv Kenny Lockhart), Christopher Colquhoun (patolog dr. Anthony Carmichael) te gostujući glumci Matthew Wilson (Ryan Campbell) i Suzanne Packer (Sophia Ashbrook).

Osim na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) sedmu sezonu televizijske dramske serije Vera gledatelji će moći pratiti i putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi.

Hrvatska radiotelevizija
RJ Komunikacije
Prisavlje 3
10 000 Zagreb
telefon: 01 634 3303
telefaks: 01 634 2961
e-adresa: hrt@hrt.hr
hrt.hr, hrti.hrt.hr