Vrući punk i rock večeras zapalili popularnu HRT-ovu A-stranu

Zagreb, 9. prosinca 2017. – Večerašnju su popularnu HRT-ovu zabavno-glazbenu emisiju A-strana obilježili žestoki i glasni zvuci. Duškovi i Ivanovi gosti bili su Davorin Bogović, Damir Martinović Mrle sa svojim glazbenim sastavom Let 3, Mladen Badovinac i TBF te Ivanka Mazurkijević. Nekadašnji su neprilagođeni, buntovnici s razlogom ili bez njega odrasli. Kao mladi su sanjali da će promijeniti svijet i još nisu odustali. Svi su oni obilježili domaću rock-scenu, a tekstove njihovih pjesama pjevaju generacije.

„Kako jaka, moćna ekipa“, bila je prva reakcija voditelja nakon što su u HRT-ov studio utrčali Davorin Bogović, Damir Martinović Mrle i Mladen Badovinac. Razgovarali su o tome kako su postali neprilagođeni, kako su odrastali u zagrebačkoj Dubravi i u opatijskome Kosovu, kako je Mladen u osnovnoj školi mislio da su njegovi prijatelji i on jedine četiri osobe na planetu koji slušaju hip-hop te kako je izabrao svoje prvo umjetničko ime MC Maher. Mrle se prisjetio  nastupa  Termita  1978. godine u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner. U HRT-ovu im se studiju priključila i jedina dama te večeri Ivanka Mazurkijević koja je gledatelje podsjetila na hit Stampeda i Mile Kekina Dolje je bolje, a  Mr. Lee & IvaneSky zajedno su izveli Sedla u hladnoći. I domaći su rokeri svoju snagu pokazali u večerašnjoj A-strani! Počelo je sa Smakom svita TBF-ovaca, Let 3 maestralno se prisjetio svojega prvog hita Izgubljeni, a na kraju je sretno dijete novoga vala Davorin Bogović pokazao kako se živi na sceni već četrdeset  godina. Bila je to emisija posvećena punku i rocku u kojoj su nas mladi pjevači A-strane svojim izvedbama Ja sam budućnost, Natrag u garažu, Ena, Vjeran pas, Svijet za nas, Zimmer Frei i Profesor Jakov podsjetili na najveće hitove toga vremena.

Snimka večerašnje emisije A-strana dostupna je putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi, a sve pojedinosti i zanimljivosti o emisiji mogu se pratiti na mrežnoj stranici Hrvatske radiotelevizije hrt.hr te na stranici B-strana na Facebooku.

Hrvatska radiotelevizija
RJ Komunikacije
Prisavlje 3
10 000 Zagreb
telefon: 01 634 3303
telefaks: 01 634 2961
e-adresa: hrt@hrt.hr
hrt.hr, hrti.hrt.hr