Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture nagradilo emisiju Pomorska večer

Zagreb, 7. prosinca 2017. – Kultnu emisiju Hrvatskoga radija (HRT – HR) Pomorska večer sinoć je na Danima hrvatskoga pomorstva i unutarnje plovidbe koji se održavaju u Opatiji plaketom u povodu 65. obljetnice njezina emitiranja nagradilo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske. Urednicima emisije plaketu je na svečanosti u opatijskome hotelu Royal dodijelio ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Pomorska večer Hrvatskoga radija (HRT – HR) jedna je od najdugovječnijih emisija u hrvatskome radijskom eteru, a tijekom godina postala je jednim od vrsnih kroničara pomorske i ribarske djelatnosti u Republici Hrvatskoj i svijetu. Njezini urednici ističu kako je emisija redovito promicala i pomorsku kulturu, hrvatske obrazovne i muzejske ustanove, tematske izložbe i povijesno-obrazovne aktivnosti kulturnih ustanova u vezi s pomorstvom.

Tijekom prošlih godinu dana emisija Pomorska večer višestruko je nagrađivana. Dobitnica je Večernjakove ruže 2016. u kategoriji Radijska emisija godine i nagrade Sindikata pomoraca Hrvatske Plava vrpca Vjesnika, a jedan od urednika Pomorske večeri Jadran Marinković nedavno je dobio i nagradu Slobodne Dalmacije za životno djelo u novinarstvu Joško Kulušić.

Emisija Pomorska večer na rasporedu je svakoga ponedjeljka na Prvome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 1) s početkom u 20.15, a dostupna je i putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi.

Hrvatska radiotelevizija
RJ Komunikacije
Prisavlje 3
10 000 Zagreb
telefon: 01 634 3303
telefaks: 01 634 2961
e-adresa: hrt@hrt.hr
hrt.hr, hrti.hrt.hr