HRT počinje prikazivati sedmu sezonu hvaljene serije Dobra žena

Zagreb, 4. prosinca 2017. – Hrvatska radiotelevizija (HRT) od četvrtka 7. prosinca na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) u kasnonoćnome terminu od 23.25 počinje prikazivati najnoviju, sedmu sezonu hvaljene američke dramske serije Dobra žena (eng. Good wife). Američki filmski institut uvrstio ju je među najbolje televizijske serije, a tijekom prikazivanja osvojila je, među ostalim, nagradu televizijskih kritičara za posebno postignuće (eng. Outstanding Achievement in Drama) te dobila pet nominacija za nagradu Emmy i tri za Zlatni globus.

Glavnu junakinju serije Aliciu Florrick, koju tumači glumica Julianna Margulies, pratimo u ulozi osramoćene supruge političara koja obnavlja odvjetničku karijeru nakon što je njezin muž Peter Florrick bio umiješan u seksualni skandal i osuđen na zatvorsku kaznu. Nakon što osnuje novi odvjetnički ured s kolegama Caryjem Agosom i Diane Lockhart, Peterov pouzdani savjetnik Eli Gold uvjeri Aliciu da se kandidira za mjesto državnoga tužitelja, položaj koji je nekoć obnašao njezin sad ozloglašeni suprug.

Nakon vodstva u anketama poslije žestoke izborne kampanje Alicia se bila prisiljena povući s položaja jer je izborna prijevara ugrozila položaj Demokratske stranke u Illinoisu. Kad shvati da je njezina politička karijera završila i prije nego što je počela, a usto je izgubila i svoj odvjetnički ured, oprezno počinje raditi kao samostalna odvjetnica samo uz pomoć Jasona Crousea, staloženoga i iskusnoga istražitelja kojega je honorarno zaposlila. Alicia mora pronaći način da ponovno izgradi svoj život. Za to vrijeme Peter, sad guverner države Illinois, razmatra ponudu da se kandidira za predsjednika zbog koje bi se Alicia ponovno mogla naći u središtu pozornosti.

Nova sezona serije Dobra žena ima 22 nastavka, a u prvome nastavku Alicia pokušava pokrenuti svoju odvjetničku karijeru zastupajući uhićenike koji traže puštanje uz jamčevinu na sudu. Ondje se susreće s odvjetnikom Luccom Quinnom s kojim se natječe za klijente. Peter zapošljava stručnjakinju za državnu strategiju Ruth Eastman kako bi mu pomogla u predsjedničkoj kampanji, što stvara zanimljivu dinamiku u odnosu s Elijem u prvome nastavku sedme sezone.

Glumačkoj se ekipi pridružuju Cush Jumbo kao Lucca Quinn i dobitnica nagrade Emmy Margo Martindale kao Ruth Eastman. Jane Curtin glumi sutkinju Farley, a novinar Mo Rocca ponovno tumači ulogu voditelja vijesti Teda Willoughbyja. Uloge tumače Julianna Margulies (Alicia Florrick), Christine Baranski (Diane Lockhart), Matt Czuchry (Cary Agos), Alan Cumming (Eli Gold), Zach Grenier (David Lee), Jeffrey Dean Morgan (Jason Crouse) i Chris Noth (Peter Florrick).

Osim na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) televizijsku dramsku seriju Dobra žena bit će moguće pratiti i na mobilnim uređajima, tabletima i računalima s pomoću multimedijske usluge HRTi.

Hrvatska radiotelevizija
RJ Komunikacije
Prisavlje 3
10 000 Zagreb
telefon: 01 634 3303
telefaks: 01 634 2961
e-adresa: hrt@hrt.hr
hrt.hr, hrti.hrt.hr