Na šibenskoj tvrđavi sv. Mihovila laserom upaljena prva adventska svijeća

Na prvu nedjelju došašća pali se prva svijeća adventskog vijenca, a Šibenik, grad tvrđava, simbolički je obilježio početak blagdanskog slavlja i pripreme za Božić paljenjem svjetlosne zrake s jedne od kula najstarije šibenske fortice - tvrdjave sv. Mihovila. 

Uperene u nebo, palit će se po jedna za svaku adventsku nedjelju i svjetlom svakodnevno podsjećati na vrijeme nade, mira, radosti i ljubavi. Ugodjaj je uveličalo pjevačko društvo Kolo božićnim napjevima. Znak za paljenje prve svijeće dao je gradonačelnik Željko Burić.

Na Badnjak, sve četiri svjetlosne zrake, sa svake od kula sv. Mihovila, nagovijestit će Božić, Kristovo rođenje, dok će se s Poljane, glavnoga  šibenskog trga, prema nebu vinuti više od tisuću lampiona. Svi imaju advent, svi imaju adventski vijenac, ali šibenski je najjedinstveniji, rekao je gradonačelnik.

Osim što će Došašće osvijetliti šibensko nebo, neka osvijetli i svakog od nas, poručili su organizatori Šibenskog adventskog sajma Adventure, čiji bogat program počinje u srijedu, 6. prosinca u Perivoju Roberta Visianija paljenjem lampica, nastupima mališana šibenskih gradskih vrtića i koncertom grupe TBF.