Pametni gradovi budućnosti - Beč i Zagreb

Na Trgu bana Jelačića jučer su otvoreni 'Dani Beča u Zagrebu'. Riječ je o manifestaciji koja u Zagreb donosi dašak bečkog adventa, ali i inovativne gradske projekte kroz dvodnevnu konferenciju na temu 'Pametni gradovi budućnosti - Beč i Zagreb'.

Središnji dio Dana Beča dvodnevna je konferencija u Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti na kojoj stručnjaci obaju gradova raspravljaju o inovativnim projektima na teme zbrinjavanja otpada, integracije izbjeglica, energetske sanacije zgrada, mobilnosti, smještajnih platformi i smart cityja. Tijekom trajanja konferencije bečki i zagrebački sudionici razmijenit će svoj know-how na izlaganjima i raspravama te u poslijepodnevnim satima radnim skupinama.

Na drugom danu konferencije bečki i zagrebački stručnjaci osvrnut će se na teme kao što su PR-mjere u području gospodarenja otpadom i integracija izbjeglica. I drugi dan konferencije održava se u Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti.

Večer kojom će se zatvoriti Dani Beča proteći će u znaku dodjele nagrada Red Carpet Art Award. Na večeri za pozvane goste bit će predstavljeni radovi mlade hrvatske umjetnice Tjaše Kalkan koju je 2017. godine nagradilo Udruženje za promicanje mladih umjetnika iz Beča. Uručene će biti i prve tri nagrade mladim talentima u okviru natječaja za najbolji dječji crtež Red Carpet Art Award budućnosti.