Sisačka kućica dobrote

Mala pomoć od srca potrebitom puno znači - moto je akcije prikupljanja namirnica za siromašne obitelji u Sisku. Tijekom zimskih mjeseci provodit će je volonteri građanske inicijative „Moj grad Sisak".

Građani Siska, vlasnici OPGova, svi su se uključili kako bi prikupili što više namirnica za obitelji u potrebi. Tako će i ove jabuke mnogima dati potrebne vitamine u zimskim mjesecima. Volonteri okupljeni u građansku inicijativu svjesni su da nažalost ima ljudi kojima su i jabuke luksuz. Tako će svježe voće i povrće već ovih dana doći na stolove najpotrebitijih.

To su u najvećoj mjeri umirovljenici skromnijih ekonomskih prilika a isto tako višečlane obitelji s više djece gdje roditelji ne mogu osigurati svježe voće i povrće za sve ukućane u dovoljnoj mjeri, objasnila je Daša Poredoš Lavor iz Građanske inicijative "Moj grad Sisak".

Kažu, ovo je tek početak, jer cijele zime će se na gradskoj tržnici moći za nekoga nešto donirati. Bilo da je riječ o glavici salate, kakvoj mrkvi, krumpiru - svaka će namirnica doći u prave ruke.