10. prosinca Zagrebom utrka likova iz božićnih priča

U sklopu ovogodišnjeg tradicionalnog zagrebačkog Adventa na gradskim ulicama i trgovima 10. prosinca održat će se prvi "Zagreb Advent Run", kostimirana utrka humanitanog, zdravstvenog i turističkog karaktera, za koju se zainteresirani mogu prijaviti do 25. studenoga u ponoć.

Utrka najatraktivnijim zagrebačkim ulicama, Trgom bana Jelačića i Zrinjevcem počet će u 10 sati u Ulici Isidora Kršnjavoga (ispred hotela Westin), a moći će sudjelovati najviše 1.500 trkača odjevenih u prigodne adventske kostime pa se očekuje da će centrom grada, na 5 i 10 kilometara trčati brojni Djedovi Božićnjaci, vile i vilenjaci, sobovi i drugi likovi iz božićnih priča.

Osim što će sudionici imati priliku trčati u ambijentu zagrebačkog adventa, sudjelovat će i u prikupljanju sredstava za udrugu 'Ljubav na djelu' koja okuplja roditelje djece s malignim oboljenjima, jer će dio prihoda utrke biti izdvojen za pomoć udruzi.

Pored humanitarnog, a zasigurno i turističkog značaja, 'Zagreb Advent Run' ima za cilj potaknuti građane i na brigu o vlastitom zdravlju tijekom čitave godine, a posebno u blagdanskim danima, ističu suorganizatori utrke "Run Croatia", tvrtka za promociju sporta i zdravog života i MPR+, agencija za integrirano tržišno komuniciranje.

Sudionici trke moći će se, naime, individualno savjetovati s kineziolozima i drugim stručnjacima Centra za preventivnu medicinu Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar te kontrolirati krvni tlak i šećer u krvi.
Utrku je podržao Grad Zagreb te Turistička zajednica Grada Zagreba uvrstivši je u službenu adventsku ponudu.