Članicama zadarskoga ŠRD 'Zubatac ribolov je životna škola

Ribolov je njima, kažu, životna škola. Dok love - uživaju. A love i ribu i nagrade. Riječ je o članicama zadarskoga športsko ribolovnog društva Zubatac, koje su se, kao i mnogo puta do sada, sa svjetskoga prvenstva u ribolovu vratile s medaljama.

Nižu nagrade već godinama, gotovo da nema mora, gdje njihova ribolovna vještina nije briljirala. Ovaj put bila je to Južnoafrička Republika.


Srebro za hrvatsku ribolovnu reprezentaciju


Bili smo na svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici, za seniorke u lovu sa štapom s obale, i uspjeli smo ostvariti ekipno srebro, a naša članica Tea Radil osvojila je i pojedinačnu srebrnu medalju, ističe Ardena Bajlo.

Južnoafrička Republika još jednom je to i potvrdila. Nije lako loviti, još teže uloviti, nova, drugačija mora, traže prilagođene vještine. Najviše je bilo gitara, dakako, onih koje plivaju.

Treći dan sam imala sektor s jako puno ribe, taj dan sam bila prvakinja dana, i ulovila sam najveću ribu u natjecanju kod seniorki, to je bila gitara, od 102 centimetra, koja je ukupno nosila 3500 bodova, rekla nam je Tea Radil.

Gitara je vrsta morskog psa, kojeg oni zovu pješćani morski pas, ima oblik gitare, zato ga i zovu guitar fish, objašnjava Ardena.

Životna škola. odabir, užitak na moru, koji vodi od hobija do planetarnog vrha. I sad ukupno, nakon 5 svjetskih prvenstava, u 5 zadnjih godina, po najnovijoj rang listi koja je izašla jučer, tu sam na prvome mjestu, kaže Tea.