Naši ronioci na dah

Na CMAS Europskom dubinskom prvenstvu održanom Turskoj naš sjajni reprezentativac, najtrofejniji ronilac na dah svih vremena Goran Čolak ponovno je postigao izuzetan sportski rezultat: u samo 24 sata odnio je srebro, a potom i zlato uz novi nacionalni rekord.

Goran Čolak - freediver, izvanserijski sportaš i hrvatski reprezentativac, višestruki svjetski prvak i svjetski rekorder - najuspješniji je i najtrofejniji ronilac na dah svih vremena s najviše odličja u povijesti ovoga sporta. Goran je imao 12 godina kad je gledao 'Veliko plavetnilo'. Ovaj film ga je nadahnuo da skupi hrabrost, izgubi pogled na kopno i prepusti se morskoj dubini! Nekoliko godina kasnije na jednom otoku u Jadranu, Goran se okladio s lokalnim ribarom koji je tvrdio da neće izdržati 5 minuta pod morem. Novac nije bio predmet oklade, ribar se kladio na janje. Goran je pobijedio. Godinama kasnije je za Guinnessovu knjigu rekorda zaustavio dah na nevjerojatne 23 minute. O prvenstvu u Turskoj, treninzima i gustom rasporedu govorio je u emisiji Dobro, jutro Hrvatska.
 
Ronioci na dah, Riječanin Vitomir Maričić i višestruka svjetska prvakinja Splićanka Lidija Lijić odlučili su se na obaranje svjetskoga rekorda u najvišem zaronu na svijetu 'Himalaya 2017'. Preglede i fizičku pripremu obavili su u specijalnoj bolnici za rehabilitaciju, Thalassotherapiji Opatija. Ronjenje na dah, sve je popularnije. Pripada u jedan od najekstremnijih sportova na svijetu. A na visini od 5 ili 6 tisuća metara ne znaju ni kakvo će ih vrijeme dočekati…  Na ekspediciju kreću u utorak, a je su li spremni provjerila je riječka ekipa HTV-a: