Graz na razglednici Karlovca

U poslovnicama Hrvatske pošte u Karlovcu potkrala se neobična pogreška; prodavala se razglednica Karlovca s motivom austrijskog grada Graza. Zbog brze intervencije ljutitih Karlovčana koji su protestirali na društvenim mrežama, razglednica je povučena iz prodaje.

Vidi se iz aviona - na razglednici Karlovca motiv je austrijskog Graza. Karlovački fotograf Dinko Neskusil šokiran je njezinom kvalitetom. Neki su primjetili tu divnu boju, crvenu, koja zraći na 25 metara, i tako jer je tisak vrlo loš, tehnički je loše izveden, kaže.

No, kriterije za uspomenu iz jedne turističke zemlje - očito zadovoljava. Spornu je razglednicu tiskala tvrtka More iz Rijeke, a naručitelj je Hrvatska pošta. Ispričavaju se svima zbog nastale pogreške i pozivaju da vrate razglednice, zauzvrat će dobiti novac.

Morana Rožman, vlasnica ove suvenirnice, zna koliko su razglednice popularne među turistima. Ljudi zaista kupuju razglednice sad u zadnje vrijeme, opet je to postala moda, naročito turisti, a i Karlovčani, smatra.

U našoj se zemlji prodaju milijuni razglednica. Za turističke djelatnike - neprofesionalnost na djelu.

To je očito radio netko tko nije bio ni u Karlovcu ni u Grazu. Ali za jednu veliku firmu kao što su Hrvatska pošta koja tiskaju razglednice, to se ne bi smjelo dogoditi, uvjerena je Dina Begić, direktorica Ureda TZ-a Karlovačke županije.

U priopćenju koje smo dobili iz Hrvatske pošte vrlo su šturo objasnili da ugovor s autorom sporne razglednice imaju već dugo. Na pitanje je li im se takvo što i prije događalo, odgovaraju kako ne znaju, odnosno da to jednostavno - ne prate.