Telenovela Zaljubljena u Ramona premijerno na Hrvatskoj radioteleviziji


Zagreb, 10. listopada 2017.
– Hrvatska radiotelevizija (HRT) ovoga tjedna na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) započinje s premijernim prikazivanjem nove meksičke telenovele Zaljubljena u Ramona (španj. Enamorándome de Ramón). Riječ je o melodrami s elementima komedije. Fabiola i Andrea ostale su siročad nakon očeve pogibije u zrakoplovnoj nesreći. Njih dvije i baku Hortensiju iznenadi spoznaja da je novac od očeva životnoga osiguranja dobila Juana, skromna žena koja radi kao njihova dadilja. Cijela obitelj Medina šokirana je viješću te zahtijeva od Juane da im da novac koji joj je isplatila osiguravajuća kuća. Juana odbija predati novac jer ga je naumila iskoristiti za Andreinu i Fabiolinu dobrobit te Hortensia tjera Juanu iz kuće.

Juani nije stalo do novca, nego joj je glavna briga njezin sin Ramón, dragi mladić koji radi u provinciji kao mehaničar, ali se mora preseliti u glavni grad nakon što se zaljubio u Sofíju, kći mafijaškoga bosa. Sofía je prisiljena ostaviti Ramóna jer ga želi zaštititi od svojega oca. Ramón dolazi u Luisinu i Dalijinu kuću, a njegov je dolazak veliko iznenađenje za Juanu. Od nje doznaje za gazdinu smrt i milijun dolara od životnoga osiguranja. Ramón savjetuje majci da izbjegne probleme s obitelji Medina i da im preda novac. Dalia vodi Ramóna u Antoniovu radionicu kako bi ga ondje zaposlili, ali na svoje iznenađenje Ramón susretne Fabiolu, koja mu kvari dan riječima da je ona šefica i da ga ne kani zaposliti.

Unatoč razlikama, među njima postoji i posebna kemija i ne mogu prikriti da se jedno drugome sviđaju. Fabioli to stvara probleme u njezinoj vezi s Franciscom, koji je ljubomoran svaki put kad ih vidi zajedno. Fabiola počinje raditi u radionici iz čiste pohlepe. Ramón je razotkrije pred Juanom i prisili da prizna da je odlučila raditi u radionici samo kako bi joj dali novac od životnoga osiguranja. Fabiola je svjesna da su je razotkrili te odluči nastaviti raditi u radionici kako bi pokazala svoju odgovornost.

Između Fabiole i Ramóna svakodnevno raste međusobna privlačnost, i to u takvoj mjeri da više ne mogu prikriti svoje osjećaje, ali sve se komplicira kad Sofia dođe Ramónu u radionicu. Ovoga puta Sofía ne želi odustati od njega i odlučna je u tome da ga pod svaku cijenu vrati. Hortensia odlazi odvjetnicima kako bi pobili dokument kojim je Juana jedina korisnica životnoga osiguranja obitelji Medina i kako bi dokazali da je potpis na polici lažan te tako Juanu proglasili falsifikatoricom. Hortensiju ne sputava ni mogućnost da izgubi novac od životnoga osiguranja jer joj je jedina želja da uništi Juanu.
Dok se Juana bori s učestalim Hortensijinim napadima, Ramón se bori s dvjema djevojkama koje su zaljubljene u njega i trude se osvojiti  njegovo srce.

Melodramu nastalu prema originalnoj priči Doris Seguí adaptirali su Edwin Valencia, Carmen Sepúlveda, Luis Reynoso i Lucero Suárez. Producentica je Lucero Suárez, a u glavnim su ulogama Esmeralda Pimentel, José Ron, Marisol del Olmo, Marcelo Córdoba, Nuria Bages, Lisset, Fabiola Guajardo i Gonzalo Peña.

Osim na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) svakoga radnog dana od 12.20 telenovelu Zaljubljena u Ramona moći će se pratiti i putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi.

Hrvatska radiotelevizija
RJ Komunikacije
Prisavlje 3
10 000 Zagreb
telefon: 01 634 3303
telefaks: 01 634 2961
e-adresa: hrt@hrt.hr
hrt.hr, hrti.hrt.hr