HRT – Radio Rijeka sudjelovao na festivalu Lector in fabula


Rijeka, 23. rujna 2017. – HRT – Radio Rijeka i Davor Pejić posjetili su talijanski gradić Conversano kako bi od 15. do 17. rujna na festivalu Lector in fabula posjetiteljima predstavili hrvatsku glazbu. Festival je samo prvi korak u dugoročnijoj suradnji mediteranskih radija pod nazivom MusicaMed. Riječ je o međunarodnome radijskom programu posvećenome mediteranskoj glazbi koji se emitira jednom tjedno u trajanju od pola sata. Svaka od radijskih postaja sudionica predlaže ostalima nove glazbenike iz matične države te se od predloženih pjesama stvara tjedna emisija.

Trenutačno su umrežene radijske postaje iz Italije, Tunisa, Alžira, Maroka i Španjolske te od ove godine Hrvatske (HRT – Radio Rijeka) i Monaka. Žanrovi su raznoliki – od metala do bluesa, od punka do funka, od elektronike do hip-hopa. Hrvatske mlade glazbene nade predstavljat će Davor Pejić, koji će ujedno prikupljati pjesme ostalih umreženih radija i stvarati tjedni polusatni program.

Voditeljica programa MusicaMed je talijanska radijska voditeljica Marzia Puleo, koja blisko surađuje s Konferencijom mediteranskoga audiovizualnoga sustava (tal. Conferenza Permanente dell’ Audiovisivo Mediterraneo – COPEAM). Ove godine program MusicaMed počinje krajem listopada te će unutar njega HRT –  Radio Rijeka promicati domaće glazbenike.

Hrvatska radiotelevizija
RJ Komunikacije
Prisavlje 3
10 000 Zagreb
telefon: 01 634 3303
telefaks: 01 634 2961
e-adresa: hrt@hrt.hr
hrt.hr, hrti.hrt.hr