HRT odbacuje pritiske na svoju programsku i uređivačku politiku


Zagreb, 15. rujna 2017. – Hrvatska radiotelevizija (HRT) odbacuje pritiske na svoju programsku i uređivačku politiku neovisno o tomu odakle takvi pritisci dolaze te u povodu današnjega prosvjeda u organizaciji Hrvatskoga novinarskog društva (HND) ističe kako je slobodno izražavanje mišljenja i stavova pravo svakoga građanina, ali i da je programska i uređivačka autonomnost temelj svakoga slobodnog medija.
 
Odluku o prestanku emitiranja emisije Hrvatska uživo programsko vodstvo donijelo je smatrajući da u udarnim terminima prevladavaju politički sadržaji te temeljem podataka o padu gledanosti te emisije u razdoblju od 2007. do 2017. godine. Naime, za razliku od gledanosti nekih drugih emisija u poslijepodnevnome terminu gledanost emisije Hrvatska uživo u tom je razdoblju bila u stalnome padu, što potvrđuje da su gledatelji zasićeni takvim sadržajima u tomu dijelu dana.

Hrvatska radiotelevizija u skladu sa svojim javnim zadaćama i odredbama ugovora s Vladom Republike Hrvatske i dalje će pratiti sve socijalne i humanitarne teme, teme koje se odnose na građansko društvo te sve ranjive društvene skupine, i to u nekoliko različitih termina tijekom svakoga dana na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) te na ostalim televizijskim programima. U terminu emisije Hrvatska uživo gledateljima će od ponedjeljka 18. rujna 2017. godine ponuditi novu mozaičnu emisiju koja će donositi teme o popularnoj kulturi, glazbi, arhitekturi, dizajnu, gastronomiji i životnome stilu. 

Više podataka o spomenutoj emisiji te jesenskoj programskoj shemi Hrvatske radiotelevizije možete pronaći na mrežnim stranicama Hrvatske radiotelevizije hrt.hr te podstranicama za novinare press.hrt.hr.

Hrvatska radiotelevizija
RJ Komunikacije
Prisavlje 3
10 000 Zagreb
telefon: 01 634 3303
telefaks: 01 634 2961
e-adresa: hrt@hrt.hr
hrt.hr, hrti.hrt.hr