HRT i Medicinski fakultet u Zagrebu potpisali sporazum o suradnji

Zagreb, 7. rujna 2017. – Hrvatska radiotelevizija (HRT) i Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu (MEFZG) potpisali su danas, prigodom obilježavanja stote obljetnice osnutka toga fakulteta, sporazum o suradnji, kojim se utvrđuje suradnja na medijskome praćenju te važne obljetnice. Uime Hrvatske radiotelevizije sporazum je potpisao glavni ravnatelj Kazimir Bačić, a uime Medicinskoga fakulteta njegov dekan prof. dr. sc. Marijan Klarica. Hrvatska radiotelevizija obvezuje se da će u okviru mogućnosti i u skladu sa svojom uredničkom politikom pratiti te javnosti prenijeti sve važnije aktivnosti Medicinskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u vezi sa spomenutom obljetnicom.

Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu obvezuje se da će radi što potpunijega ostvarenja svojega programa obilježavanja stote obljetnice redovito obavješćivati Hrvatsku radioteleviziju o svim svojim važnijim aktivnostima i spremno se odazivati svim pozivima javnoga medijskog servisa da svaku od svojih aktivnosti predstavi javnosti u okviru nekoga od njegovih programa. Hrvatska radiotelevizija tako će pratiti i prikazivati važnije događaje povezane s navedenom obljetnicom u svojim informativnim radijskim i televizijskim emisijama te uključivati sadržaje o povijesti fakulteta u redovite radijske i televizijske emisije. Usto, otvorit će medijski prostor uglednim nastavnicima u znanstvenim, obrazovnim i mozaičnim emisijama.  

„Hrvatska radiotelevizija će kao javni medijski servis pratiti sve događaje na obilježavanju obljetnice Medicinskoga fakulteta. Riječ je o važnoj obljetnici i ovaj će sporazum biti osnovom za našu buduću suradnju. Zahvaljujem svima koji su dosad pridonijeli toj suradnji i nadam se da će ona u budućnosti biti još bolja“, istaknuo je glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Kazimir Bačić.

Dekan Medicinskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu izrazio je zadovoljstvo zbog potpisivanja sporazuma s javnim medijskim servisom zahvaljujući kojemu će uloga te ustanove postati još vidljivijom hrvatskoj javnosti, ali i šire. „Naša ustanova odgaja i obrazuje najveći broj mladih liječnika. Trenutačno pridonosimo sa 60 % u njihovu obrazovanju, a, naravno, obrazujemo najveći broj specijalista i supspecijalista. Naša ustanova također prosječno objavljuje stotinu radova mjesečno, što je približno četvrtina radova koji nastaju u Republici Hrvatskoj“, izjavio je dekan Medicinskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Marijan Klarica.  

Kako je najavio vršitelj dužnosti glavnoga urednika Prvoga programa Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) Bruno Kovačević, Hrvatska radiotelevizija snimit će i dokumentarni film u povodu vrijedne obljetnice Medicinskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. „Ako sve bude po planu, vjerujem da će dokumentarni film ugledati svjetlo dana u ovo vrijeme sljedeće godine“, dodao je Bruno Kovačević.

Ovo je posljednji u nizu sporazuma koje je Hrvatska radiotelevizija sklopila s visokoškolskim ustanovama u Republici Hrvatskoj tijekom posljednjih nekoliko godina, čime javni medijski servis potvrđuje svoju predanost suradnji sa znanstvenim i obrazovnim ustanovama u skladu sa svojim javnim zadaćama te misijskim ciljevima.

Hrvatska radiotelevizija
RJ Komunikacije
Prisavlje 3
10 000 Zagreb
telefon: 01 634 3303
telefaks: 01 634 2961
e-adresa: hrt@hrt.hr
www.hrt.hr