Vremenska prognoza, 4.9.2017.

Nakon relativno kišovitog vikenda početak novog radnog tjedna, i nove školske godine, bit će većinom suh, te barem djelomice sunčan, ali ujutro na kopnu i prilično svjež i maglovit. A cijeli tjedan - relativno promjenljiv.

Danas će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti djelomice sunčano, prijepodne i sredinom dana povremeno s umjerenom naoblakom, te mjestimičnom jutarnjom maglom. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura od 10 do 12 °C, a najviša dnevna od 20 do 22 °C.

Podjednako relativno svježe bit će i u središnjoj Hrvatskoj, uz pretežno sunčano vrijeme, sredinom dana mjestimice s umjerenom naoblakom. Ujutro ponegdje kratkotrajna magla, uglavnom uz rijeke. Vjetar većinom slab.

U gorskim krajevima i unutrašnjosti Istre djelomice sunčano, uz svježe jutro, ponegdje i maglovito. Tijekom dana uz više oblaka ponegdje može biti kratkotrajnih pljuskova. Uz obalu sjevernog Jadrana barem djelomice sunčano, najprije uz burin ili čak tiho, zatim slabo jugo i jugozapadnjak.

U Dalmaciji pretežno sunčano, ujutro uz najnižu temperaturu od 11 do 15 °C, a poslijepodne najvišu 23 do 26 °C. Jutarnja ponegdje umjerena bura uz obalu brzo će oslabjeti pa će vjetar tijekom dana biti uglavnom slab, a prema otvorenom moru puhat će većinom umjeren sjeverozapadnjak.

I na jugu Hrvatske bit će stabilnije nego tijekom vikenda - pretežno sunčano, samo ponegdje s malom do umjerenom naoblakom. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni, prema otvorenom moru sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka 15 do 18 °C, a najviša dnevna 23 do 25 °C.

U nastavku tjedna u kopnenom će području biti barem djelomice sunčano i toplije nego u ponedjeljak, ali ne i posve stabilno pa će povremeno biti lokalnih pljuskova, najprije uglavnom u gorju, u svježiji četvrtak gotovo posvuda.

Na Jadranu do sredine tjedna pretežno sunčano, samo ponegdje uz mogućnost pljuskova. Od četvrtka većinom oblačnije, osobito na sjevernom dijelu uz sporadičnu kišu, pa i u obliku obilnijih pljuskova. Puhat će uglavnom slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, u četvrtak na sjevernom dijelu bura, u Dalmaciji jugo, a u subotu se povećava vjerojatnost umjerenog i jakog jugozapadnjaka.