Film Sve je bio dobar san dobitnik Fedeore na Pulskome filmskom festivalu

Zagreb, 26. srpnja 2017. – Dugometražni dokumentarni film Sve je bio dobar san redatelja Branka Ištvančića, nakon što je osvojio svjetske festivale, dobitnik je nagrade Fedeora za najbolji hrvatski dugometražni dokumentarni film u programu Kratke Pule u okviru 64. Pulskoga filmskog festivala. Nagradu je dodijelio ocjenjivački sud sastavljen od članova Udruge filmskih kritičara Europe i Mediterana. Taj autorski dokumentarni film koji osvjetljava događaje iz razdoblja početka rata u Republici Hrvatskoj, dolazak mladoga francuskog dragovoljca Jean-Michela Nicoliera, njegovu borbu, tragediju obrane Vukovara i mučeničku smrt na Ovčari te na drukčiji način promiče istinu i vrijednosti Domovinskoga rata snimljen je u produkciji Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskoga rata, Udruge Dr. Ante Starčević iz Tovarnika, Udruge za audiovizualno stvaralaštvo Artizana iz Zagreba i u koprodukciji s Hrvatskom radiotelevizijom (HRT).

Potresan, intiman i dirljiv dokumentarni film prikazuje život i smrt vukovarskoga junaka Jean-Michela Nicoliera iz perspektive njegove majke Lyliane Fournier koja u filmu traga za podacima kako bi došla do posmrtnih ostataka svojega sina. Neutješna, ali ponosna majka prisjeća se sina i njegove mladosti.

Pokretači su toga važnoga projekta autor filma Branko Ištvančić i producent Antun Ivanković. Film je prvi put prikazan 17. veljače 2016. u prepunoj dvorani kina Europa u Zagrebu, a nakon toga je izazvao veliko zanimanje javnosti. Tijekom prošle je godine film prikazivan u digitaliziranim kinodvoranama diljem Hrvatske, a pogledalo ga je više od 15 tisuća gledatelja, što je izniman rezultat za jedan domaći dokumentarni film.

Hrvatska radiotelevizija
RJ Komunikacije
Prisavlje 3
10 000 Zagreb
telefon: 01 634 3303
telefaks: 01 634 2961
e-adresa: hrt@hrt.hr
www.hrt.hr