HRT priprema dvije emisije posvećene turističkim potencijalima Peruće

Zagreb, 25. srpnja 2017. – Hrvatska radiotelevizija (HRT) priprema dva polusatna dokumentarna filma koja će se prikazati najesen, u okviru posebnih emisija Pozitivno. Šire područje jezera Peruća, koje je 90-ih godina bilo poprištem surovih ratnih zbivanja, danas, zahvaljujući braniteljskoj zadruzi Patriot, postaje turističkom oazom. Upravo o radu zadruge koja je Peruću učinila privlačnim turističkim odredištem ovih dana dokumentarni film snima ekipa HRT-ova splitskoga centra. U dokumentarcu, kojemu scenarij i režiju potpisuje splitski novinar Branko Dobrota, o angažmanu zadruge govori njezin upravitelj Mario Vujević Vegi, ujedno i predsjednik Udruge maloljetnih dragovoljaca Domovinskoga rata. Mario Vujević pokretač je cijeloga turističkog projekta koji uključuje konjičke i pješačke ture, vožnju džipovima i kajakom, kampove za djecu te druge aktivnosti. Dio je te dokumentarne filmske priče i Damir Gabrić, koji je u Splitsko-dalmatinskoj županiji zadužen za branitelje, a tijekom rata bio je zapovjednik upravo Branku Dobroti u 6. domobranskoj pukovniji.

Branko Dobrota za sobom ima cijeli niz dokumentarnih filmova o brojnim temama snimljenim u Dalmatinskoj zagori, a barem ih je pet tematski povezano s perućkim područjem. Već početkom kolovoza na redu je njegov novi scenarističko-redateljski projekt. Na triljskome i splitskome području te na Čiovu snimat će film o don Josipu Dukiću, sveučilišnomu profesoru i zaljubljeniku u kulturnu baštinu cetinskoga kraja. Snimateljsku ekipu čine Tonči Vrlika, Teo Frana i Mate Ladić, a urednik je Mario Raguž.

Oba će se dokumentarna filma na programu Hrvatske televizije (HRT – HTV) naći najesen, u okviru dviju posebnih emisija Pozitivno.


Hrvatska radiotelevizija
RJ Komunikacije
Prisavlje 3
10 000 Zagreb
telefon: 01 634 3303
telefaks: 01 634 2961
e-adresa: hrt@hrt.hr
www.hrt.hr