Nastavak ljeta na Hrvatskoj radioteleviziji u ozračju Ritma ljeta

Uz Gabrijelu Perišić emisiju će uređivati i Maja Tokić, Nataša Kraljević Kolbas, Jagoda Martinović i Gordana Mrđen, a osim Ive Šulentić i Danijela Despota među voditeljima su i Marina Medved Pulić, Mirko Fodor, Miljenko Cvitković, Uršula Tolj, Mirna Dvorščak te Daniela Trbović

Zagreb, 17. srpnja 2017. – Mozaična zabavno-glazbena emisija uživo Ritam ljeta Hrvatske radiotelevizije (HRT) u drugi mjesec svojega emitiranja ulazi s uredničkim i voditeljskim pojačanjima, a sve do rujna iz HRT-ova televizijskog studija Angel Miladinov nastavit će donositi priloge i javljanja uživo sa svih ključnih ljetnih kulturnih i zabavnih manifestacija te teme povezane s ljetnim događanjima, odmorom i opuštanjem uz brojne poznate goste. Od početka HRT-ove ljetne programske sheme, koja je počela 19. lipnja, emisija se prikazuje svake večeri od ponedjeljka do četvrtka na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) nakon Dnevnika i Teme dana.

Urednica projekta Gabrijela Perišić osmislila je koncept, a uz nju emisiju će do 14. rujna uređivati i Maja Tokić, Nataša Kraljević Kolbas, Jagoda Martinović i Gordana Mrđen. Producent je Ivica Vlašić, a scenograf Dragutin Broz. Osim Ive Šulentić i Danijela Despota emisiju tijekom nastavka ljeta vode i Marina Medved Pulić, Mirko Fodor, Miljenko Cvitković, Uršula Tolj, Mirna Dvorščak te Daniela Trbović.
 
„Dva tjedna u srpnju moj je život u ritmu Ritma ljeta. Raditi uživo u večernjemu terminu na Prvome programu Hrvatske televizije uvijek je zanimljivo i poticajno. Radim s provjerenom i uhodanom ekipom emisije Žene, povjerljivo! i uživam u razgovorima sa zanimljivim gostima. Veliko, plavo more čeka me u kolovozu, a ja s radošću pripremam knjige koje ću gutati“, ističe Daniela Trbović.

Večeras, 17. srpnja, tema emisije je Volim Pulu. Gosti će biti redateljica Saša Broz, HRT-ov scenarist i redatelj dokumentarnoga filma Pula povjerljivo Tomislav Mršić i dobitnici Zlatnih arena Dado Ćosić i Areta Ćurković. Glazbeni gosti bit će članovi glazbenoga sastava Nola.

Sutra, 18. srpnja, u Ritmu ljeta bit će riječi o glumačkim zvijezdama nekad i sad. U emisiji će gostovati Vera Zima, Suzana Nikolić i Sanja Vejnović, a izvjestitelji iz Pule razgovarat će s današnjim zvijezdama na najvećemu domaćem filmskom festivalu. Glazbene gošće bit će članice sastava Meritas koje će izvoditi neke od najvećih filmskih, ali i vlastitih hitova.

U srijedu 19. srpnja Ritam ljeta bit će posvećen etnoglazbi, dijalektu i baštini. Gosti će biti Tomislav Pletenac, etnolog i profesor na Odsjeku za etnologiju i kulturnu antropologiju Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koji je Nicka Cavea prepjevao na kajkavski, Krešimir Končevski iz rock-sastava Zadruga, Zrinka Posavec, koja će pjevati obrade poznatih šokačkih pjesama, te Livio Morosin, koji je popularizirao istarsku glazbu.

Zanimljivo je najaviti i kako će idućega četvrtka, 20. srpnja, Ritam ljeta provjeriti idu li ljubav i posao zajedno. Gosti emisije bit će članovi splitskoga blues-sastava Sunnysiders, supružnici Boris Hrepić Hrepa i Antonia Vrgoč, glazbenici Igor i Andrea Geržina sa svojom dugogodišnjom prijateljicom Ivanom Kindl te glumac Borko Perić sa svojom suprugom, dramaturginjom Dorom Delbianco.
 
Osim na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) emisija Ritam ljeta može se pratiti i na mobilnim uređajima, tabletima i računalima s pomoću multimedijske usluge HRTi.


Hrvatska radiotelevizija
RJ Komunikacije
Prisavlje 3
10 000 Zagreb
telefon: 01 634 3303
telefaks: 01 634 2961
e-adresa: hrt@hrt.hr
www.hrt.hr