Reagiranje Glavnoga ravnatelja i Ravnateljstva Hrvatske radiotelevizije


Zagreb, 6. srpnja 2017. – U povodu informacija koji su se pojavile u javnosti o radu Nadzornoga odbora Hrvatske radiotelevizije te njihovu Godišnjemu izvješću o provedbi nadzora zakonitosti rada i poslovanja za 2016. godinu, Glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije i Ravnateljstvo Hrvatske radiotelevizije ističu prije svega kako ne žele javno polemizirati ni komentirati to izvješće, osobito jer je sadašnje Ravnateljstvo Hrvatske radiotelevizije izabrano tijekom 2017. godine, a Godišnje izvješće Nadzornoga odbora Hrvatske radiotelevizije i podaci izneseni u njemu odnose se na 2016. godinu.

U vezi primjedaba na rad sadašnjega vodstva Hrvatske radiotelevizije sadašnji Glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije i Ravnateljstvo Hrvatske radiotelevizije žele naglasiti kako izvršavaju sve zakonite zaključke i odluke Nadzornoga odbora Hrvatske radiotelevizije i prema njima odgovarajuće postupaju u najkraćemu mogućem roku.

Glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije i Ravnateljstvo Hrvatske radiotelevizije bez odgađanja će pokrenuti i sve potrebne pravne postupke u cilju zaštite ugleda Hrvatske radiotelevizije.
 

Hrvatska radiotelevizija
RJ Komunikacije
Prisavlje 3
10 000 Zagreb
telefon: 01 634 3303
telefaks: 01 634 2961
e-adresa: hrt@hrt.hr
www.hrt.hr