HRT pripremio bogat ljetni sportski program

Zagreb, 5. srpnja 2017. – Hrvatska radiotelevizija (HRT) tijekom ljeta pripremila je bogat sportski program koji uključuje prijenos najuglednijega teniskog turnira na svijetu iz Wimbledona te dva svjetska i jedno europsko prvenstvo uz mnoštvo drugih važnih sportskih događaja. U razdoblju do 16. srpnja na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) prenosit će se 15 mečeva iz Wimbledona, a komentatori prijenosa su Danijel Križ i Bruno Kovačević. Odmah nakon Wimbledona, od 17. do 23. srpnja, počinje i jedini hrvatski ATP-ov turnir u Umagu. Hrvatska radiotelevizija prenosit će jedan meč dnevno uz snimku još jednoga meča te slati televizijski signal s toga turnira u više od stotinu država. Mečeve iz Umaga komentirat će Bruno Kovačević i Daniel Križ, a posebnu studijsku emisiju vodit će Mirna Zidarić. Producent je Željko Plavec, a redatelji prijenosa iz Umaga bit će Zoran Rogić i Ranko Varlaj.
Uskoro počinje i Svjetsko prvenstvo u vaterpolu i plivanju koje se održava od 17. do 29. srpnja u Budimpešti, a kako na tim događajima hrvatski sportaši imaju velike izglede za uzimanje odličja, Hrvatska radiotelevizija pripremila je poseban program. Vaterpolisti će u Budimpešti loviti još jedno odličje na velikim natjecanjima, pa su od utakmica osmine finala na rasporedu studijske emisije sa stručnim gostima i sukomentatorima koji će pomoći u praćenju toga prvenstva. Tako će uz HRT-ova novinara Marka Šapita na komentatorskome mjestu biti proslavljeni hrvatski vaterpolist Dubravko Šimenc, a Borisu Jelaviću u studijskim će emisijama pomagati David Burburan. U Budimpešti će s hrvatskim vaterpolistima biti izvjestitelj Luka Petrinec, koji će usto komentirati i plivačka natjecanja.

Najveće ovogodišnje natjecanje u kraljici sportova, atletici, bit će Svjetsko prvenstvo u Londonu koje će se održavati od 4. do 13. kolovoza. Tu će naši atletičari pokušati ponoviti sjajan uspjeh iz Rija de Janeira u kojemu su osvojili tri olimpijska odličja. I u Londonu će našu reprezentaciju predvoditi Sandra Perković, Sara  Kolak i Blanka Vlašić. HRT-ovi komentatori bit će Stjepan Balog i Marko Šapit, a u zagrebačkome studiju posebne će emisije voditi Mihovil Horvat. Prijenosi su na rasporedu svakoga dana od 4. do 13. kolovoza od 20.00 do 22.00.

Europsko košarkaško prvenstvo održat će se od 31. kolovoza do 17. rujna, a Hrvatska radiotelevizija prenosit će sve nastupe hrvatskih košarkaša. U komentatorskoj ekipi bit će Viki Ivanović i Marko Šapit, a redatelj posebnih emisija i dodatnih sadržaja je Dražen Iričanin.

Od ostalih važnijih događaja ovoga ljeta izdvajamo prijenose Sinjske alke 6. kolovoza, nogometne utakmice pretkola Lige prvaka te Europske lige, a ljubitelji nogometa imat će priliku uživati i u nogometnome Superkupu u Skoplju između madridskoga Reala i Manchester Uniteda 8. kolovoza.


Hrvatska radiotelevizija
RJ Komunikacije
Prisavlje 3
10 000 Zagreb
telefon: 01 634 3303
telefaks: 01 634 2961
e-adresa: hrt@hrt.hr
www.hrt.hr