Na HRT-u od idućega tjedna nova glazbena emisija HRT TOP 20

Zagreb, 14. lipnja 2017. – Od subote 24. lipnja na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) od 19.10 započinje emitiranje nove glazbene emisije HRT TOP 20 u kojoj će se predstavljati videospotovi dvadeset najpopularnijih pjesama trenutačne hrvatske produkcije. Emisiju će voditi dugogodišnje radijske voditeljice Tamara Loos i Nives Čanović. Televizijska emisija HRT TOP 20 nastala je na temelju koncepta emisije Svijet diskografije Drugoga programa Hrvatskoga radija (HRT – HR 2) urednika Zlatka Turkalja Turkija, koja se na tomu radijskome programu emitira već više od dva desetljeća svakoga četvrtka od 14.00 do 16.00. Top-ljestvica nastaje glasovanjem slušatelja i glazbenih urednika nacionalnih i regionalnih radijskih postaja Hrvatskoga radija: Prvoga programa Hrvatskoga radija (HRT – HR 1), Drugoga programa Hrvatskoga radija (HRT – HR 2), HRT – Radija Dubrovnik, HRT – Radija Split, HRT – Radija Osijek, HRT – Radija Knin, HRT – Radija Pula, HRT – Radija Rijeka i HRT – Radija Zadar.

U svakome izdanju četrdesetominutne emisije HRT TOP 20 nastupit će glazbeni gosti, odnosno izvođači, autori, glazbeni urednici i glazbeni kritičari. Hrvatska radiotelevizija emisiju ostvaruje u suradnji s Hrvatskom diskografskom unijom (HDU) i Udrugom za zaštitu, prikupljanje i raspodjelu fonogramskih prava (ZAPRAF).

„Drago mi je što sudjelujem u ovome projektu jer još otkada sam prije nekoliko godina na Hrvatskoj radioteleviziji vodila Vip music club, želja mi je bila ponovno raditi u sličnoj emisiji. U emisiji HRT TOP 20 naglasak je na domaćoj glazbi, što me posebno raduje zbog svih naših glazbenika koji će, naravno, i gostovati u našoj emisiji. Radujem se i suradnji s kolegicom Nives Čanović s kojom još nisam imala prilike raditi iako se već niz godina znamo s radija. Taj spoj jedva čekam”, ističe Tamara Loos.

„Jako se radujem ovoj suradnji, glazba ima vrlo važnu ulogu u mojemu životu, pa me emisija ovakva tipa posebno zanima. Na radiju radim već dugi niz godina, pa će biti pravi užitak i u televizijskome formatu podsjetiti publiku da i u Hrvatskoj postoje vrhunski glazbenici. S Tamarom se odlično slažem privatno, pa vjerujem da ćemo tu energiju prenijeti i u HRT TOP 20“, ističe Nives Čanović.

Emisija HRT TOP 20 na svojoj će stranici na Facebooku najavljivati prijedloge novih glazbenih videospotova. Uoči emitiranja svake nove emisije na njoj će se objavljivati najave pjesama, videospotova, izvođača, fotografije sa snimanja te najnoviji podatci povezani s top-ljestvicom, a korisnici će moći glasovati za ponuđene prijedloge te tako i sami sudjelovati u oblikovanju top-ljestvice HRT TOP 20.

Nakon emitiranja na stranici emisije na Facebooku bit će objavljeni dijelovi emisije, a kako bi se gledateljima osigurao uvid u sadržaj i izvan termina emitiranja, ona će u cijelosti biti dostupna putem multimedijske usluge HRTi.

Emisija HRT TOP 20 proizvodi se u HRT-ovu produkcijskome odjelu Glazbeni sadržaji, čija je rukovoditeljica Elizabeth Homsi. Urednici su Snježana Nožinić i Zlatko Turkalj Turki, producent Neven Domljan, realizatorica Snježana Kokanović, kostimografkinja Nataša Svekler, scenograf Sanjin Grubišić, a za grafički dizajn zaslužna je Branka Šarić. Voditeljice su Tamara Loos i Nives Čanović.


Hrvatska radiotelevizija
RJ Komunikacije
Prisavlje 3
10 000 Zagreb
telefon: 01 634 3303
telefaks: 01 634 2961
e-adresa: hrt@hrt.hr
www.hrt.hr