HRT i Fakultet elektrotehnike i računarstva potpisali sporazum o suradnji


Zagreb, 5. lipnja 2017. – Hrvatska radiotelevizija (HRT) i Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER) Sveučilišta u Zagrebu potpisali su danas sporazum o suradnji na istraživačkim, razvojnim i obrazovnim projektima. Uime Hrvatske radiotelevizije sporazum je potpisao glavni ravnatelj Kazimir Bačić, a uime Fakulteta elektrotehnike i računarstva dekan Mislav Grgić. Dvije su ustanove sporazum sklopile na neodređeno vrijeme, a prema odredbama surađivat će na područjima kao što su zajedničko prijavljivanje istraživačkih projekata na međunarodne i domaće izvore financiranja, zajednički nastupi prema gospodarstvu i javnoj upravi u vezi s istraživanjima, stručnim radom te obrazovanjem, planiranjem i provedbom istraživačkoga rada.

Sporazumom je utvrđeno i korištenje opremom Fakulteta elektrotehnike i računarstva te Hrvatske radiotelevizije u svrhu izvedbe istraživačkoga i nastavnoga rada te organiziranja i održavanja znanstvenih i stručnih skupova od zajedničkoga interesa. Osim toga, dvije su se strane usuglasile i oko organiziranja i održavanja znanstvenih i stručnih skupova od zajedničkoga interesa. Zahvaljujući sporazumu studenti će moći odrađivati stručnu praksu na javnome medijskom servisu, a bit će im omogućeno i stipendiranje u skladu s potrebama i mogućnostima Hrvatske radiotelevizije.

„Sporazumom želimo ostvariti još tješnju suradnju s Fakultetom elektrotehnike i računarstva na projektima koji su pred nama, ponajprije u tehnološkome smislu, jer se ovdje obrazuju inženjeri koji su potrebni javnome medijskom servisu. Jedno od područja suradnje bit će i povlačenje sredstava iz europskih fondova“, izjavio je glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Kazimir Bačić.

Dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva Mislav Grgić izrazio je zadovoljstvo današnjim potpisivanjem sporazuma i istaknuo kako je Fakultet elektrotehnike i računarstva jedna od najuspješnijih ustanova u Republici Hrvatskoj u povlačenju sredstava iz fondova Europske unije te kako im je želja da i Hrvatska radiotelevizija u tome bude njihovim partnerom. „Rado ćemo saslušati HRT-ova praktična iskustva te ih uvrstiti u naše nastavne planove, a želimo i da HRT-ovi stručnjaci budu predavači na našemu fakultetu“, izjavio je dekan Mislav Grgić.

Studenti Fakulteta elektrotehnike i računarstva danas su imali mogućnost razgledati i najnovija reportažna kola i kamere Hrvatske radiotelevizije.

Ovo je posljednji u nizu sporazuma koje je Hrvatska radiotelevizija sklopila s visokoškolskim ustanovama u Republici Hrvatskoj tijekom posljednjih nekoliko godina, čime javni medijski servis potvrđuje svoju predanost suradnji sa znanošću i obrazovanjem te poticanju razvoja mladih.


Hrvatska radiotelevizija
RJ Komunikacije
Prisavlje 3
10 000 Zagreb
telefon: 01 634 3303
telefaks: 01 634 2961
e-adresa: hrt@hrt.hr
www.hrt.hr