Slatko-medena priča obitelji Hrženjak

Skromni i samozatajni Nada i Marijan Hrženjak marljivo, baš kao i njihove pčelice, rade u svojem pčelinjaku u Mićetincu i radionici medenjaka u Koprivnici. NJihov OPG jedan je od kandidata za nagradu 'Zlata vrijedan'.

Nada Hrženjak nije ni slutila da će jednoga dana sa suprugom Marijanom voditi uspješno obiteljsko gospodarstvo. Ipak, pčele i pčelarstvo od djetinjstva su bili njezina velika ljubav. Kada je u svojem susjedstvu vidjela jedan zapušteni pčelinjak, uredila ga je i od oca dobila nekoliko društava. U to su vrijeme oboje još bili u radnom odnosu i pčelarstvom su se bavili samo u slobodno vrijeme. Onda se tvornica u kojoj je suprug radio zatvorila, a on dobio otkaz. Usmjerili su se tada na ono što najviše vole -  pčele i pčelarstvo. Suprug Marijan zavolio je pčelarstvo. Vrlo brzo okušali su se i u proizvodnji drugih proizvoda od meda. Danas15-ak vrsta medenjaka prodaju na manifestacijama diljem Hrvatske. 'Proizvodimo ih isključivo od našeg meda. Uvijek naglašavam da se medenjaci peku s aromatičnim medom. Mi smo svladali tu tehnologiju. Pozitivne reakcije nam dolaze sa svih strana', ističe Marijan.

Skromni i samozatajni Nada i Marijan Hrženjak marljivo, baš kao i njihove pčelice, rade u svojem pčelinjaku u Mićetincu i radionici medenjaka u Koprivnici. Iako posao rade predano i s ljubavlju, svojevrsna je to tvornica na otvorenome pa količina meda ovisi i o vremenskim prilikama. Ovisi o godini, ali u prosjeku od 150 do 200 košnica na godinu dobiju do četiri tone meda. Vrijedna obitelj Hrženjak posla se ne boji. Zanat su davno ispekli, iskustva imaju, a sa svojim medom, medenjacima i proizvodima od meda sve više osvajaju i tržište.