Završen 21. Međunarodni festival igrane i dokumentarne radiodrame Prix MarulićZagreb, 29. svibnja 2017.
– Svečanom dodjelom nagrada u Hvaru je krajem prošloga tjedna završio HRT-ov 21. Međunarodni festival igrane i dokumentarne radiodrame Prix Marulić. Na festivalu je ove godine sudjelovalo 37 programa iz 18 država, a stručni ocjenjivački sud pod predsjedanjem Tajane Gašparović (Češka/Hrvatska) i Alfreda Kocha (Austrija) nagradu Grand Prix Marulić dodjelio je u trima kategorijama – dokumentarna radiodrama, igrana radiodrama i kratka radioforma – natjecateljima iz Velike Britanije, Irske i Danske.

U kategoriji dokumentarna radiodrama Grand Prix Marulić osvojila je  radiodrama Looping Swans koju potpisuju Cicely Fell i Charles Maynes iz nezavisne producentske tvrtke Falling Tree Productions iz Velike Britanije. Prix Marulić za drugo mjesto osvojila je dokumentarna radiodrama Roger Casement`s Apocalypse Now – Africa & 1916 Collina Murphyja i Ronana Kellyja s Irskoga radija. Prix Marulić za treće mjesto osvojila je dokumentarna radiodrama Often foolish, willful and Quixotic. Park hunting with Prince Puckler, čiji je autor i redatelj Kai-Uwe Kohlschmidt s njemačkoga Deutschlandfunka.

U kategoriji igrana radiodrama Grand Prix Marulić osvojila je radiodrama Terrible Beauty autora Bernarda Clarkea s Irskoga radija. Prix Marulić za drugo mjesto osvojila je igrana radiodrama The Black Bible of William Blake autorice Ilince Stichi s Rumunjskoga radija. Prix Marulić za treće mjesto osvojila je igrana radiodrama In Darkness Let Me Dwell autora Janka Hanushevskog i Eve Poepplein s njemačkoga Deutschlandfunka.

U kategoriji kratka radioforma Grand Prix Marulić osvojila je emisija The Kayakman autorice, redateljice i producentice Rikke Houd iz Danske. Prix Marulić za drugo mjesto osvojila je kratka radioforma Live from Elsinore autora Jana Ducheka i redatelja Vita Vencija s Češkoga radija, a Prix Marulić za treće mjesto osvojila je kratka radioforma All in Shaanxi Dialect. Autori su Ren Jie i Feng Huiling, a redatelj Quan Sheng s Kineskoga državnog radija.

Nagradu Hvarsko kazalište, koju svake godine organizatori Međunarodnoga festivala igrane i dokumentarne radiodrame Prix Marulić dodjeljuju najzaslužnijemu i najvrjednijemu svojemu članu, ove je godine osvojila Ana Vatavuk iz Radne jedinice Strateški razvoj i međunarodni odnosi Hrvatske radiotelevizije.


Hrvatska radiotelevizija
RJ Komunikacije
Prisavlje 3
10 000 Zagreb
telefon: 01 634 3303
telefaks: 01 634 2961
e-adresa: hrt@hrt.hr
www.hrt.hr