Emitirano 500. izdanje popularnoga HRT-ova kviza Potjera

U uzbudljivoj slavljeničkoj emisiji natjecatelji su uspjeli pobijediti lovca, a posebno je iznenađenje bilo javljanje legendarnoga lovca Mirka Miočića

Zagreb, 9. svibnja 2017. – Večeras je na Hrvatskoj radioteleviziji (HRT) emitirano jubilarno 500. izdanje omiljenoga kviza Potjera. Slavljenička emisija  bila je puna uzbuđenja i iznenađenja za gledatelje i natjecatelje. Natjecatelji su bili igrači koji su nekoliko puta nastupili u kvizu, ali dosad nisu uspjeli pobijediti lovca. Ovaj im je put to pošlo za rukom, a iskustvo iz prethodnih nastupa pomoglo im je da završnu potjeru odigraju usredotočeno i usklađeno. U ulozi je lovca bio Dean Kotiga koji je, potaknut njihovim dobrim nastupom, završnu potjeru također odigrao kvalitetno. Kao mnogo puta dosad sekunde su odlučivale o tome hoće li pobjeda otići na stranu momčadi ili lovca. Četveročlana je momčad na kraju postigla nedostižnih 14 koraka u završnoj igri i odnijela kući 138 000 kuna. Hrvatska radiotelevizija i ekipa kviza Potjera čestitaju natjecateljima na odličnoj igri i osvojenome iznosu.

Pobjedničku su momčad činili Dejan Cerovec iz Konjščine, trostruki povratnik u kviz, po zanimanju sistemski administrator i dopredsjednik Hrvatskoga kviz-saveza, Đuro Miljević iz Susedgrada, također trostruki povratnik, inače umirovljeni knjižničar i skupljač kvizaških pitanja kojih je dosad skupio više od 100 000, Bernarda Lusch iz Osijeka, peterostruka povratnica, koja radi kao slobodnjakinja i piše mrežne članke, a za sebe kaže da je osoba širokih interesa jer je zanimaju filozofija, vjera, ekologija, nutricionizam i astrologija te Dragan Medar iz Splita, sedmerostruki povratnik u kviz i rekorder po broju pojavljivanja u Potjeri, profesor strojarske skupine predmeta u srednjoj školi, a nekoć se bavio dizanjem utega. Upravo je u obljetničkoj 500. emisiji Dragan Medar iz osmoga pokušaja pobjegao lovcu.

Večerašnje je veliko iznenađenje gledateljima, ali i natjecateljima u studiju bilo i telefonsko javljanje u emisiju najpoznatijega hrvatskog kvizomana i nekadašnjega lovca Mirka Miočića. „Bilo je to posebno iznenađenje. Posljednji put u našemu kvizu nastupio je u 324. emisiji, a to je bilo prošle godine na Međunarodni dan žena. Mirko je čestitao svima na obljetničkoj emisiji i pozdravio cijelu ekipu Potjere, a posebno Tarika i svoje kolege lovce. Tarik i Dean uzvratili su mu iskrenim željama za što skorijim ozdravljenjem i zaželjeli da upravo on bude na lovačkome mjestu u obljetničkoj tisućitoj emisiji“, istaknuo je urednik emisije Igor Grković.

Urednik kviza je Igor Grković, voditelj Tarik Filipović, lovci su Morana Zibar, Dean Kotiga, Krešimir Sučević Međeral, urednica za pitanja Andrea Jukić Grković, suurednici za pitanja Igor Gabor i Domagoj Jović, urednica za natjecatelje Suzana Pardačer, suurednica za natjecatelje Branka Šimunović, producent Siniša Vrbanjac te fonetičarka Vedrana Magjarević. Interaktivnu grafiku pripremaju Fred Terbovc i Nikola Biuk, vođa snimanja je Goran Uremović, a redatelji su Tvrtko Grgić i Mladen Šimunov. Ekipu još čine autori pitanja, lektor, redakcijski tim, kostimografkinje te scenografi i tehnička ekipa HRT-ova studija 7.


Hrvatska radiotelevizija
RJ Komunikacije
Prisavlje 3
10 000 Zagreb
telefon: 01 634 3303
telefaks: 01 634 2961
e-adresa: hrt@hrt.hr
www.hrt.hr