Emisija Zdrav život subotom na Hrvatskoj radioteleviziji

Zagreb, 9. svibnja 2017. – Emisija Zdrav život, koja se prikazuje svake subote na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) s početkom u 16.10 posvećena je različitim područjima medicine, rehabilitacije i prevencije. U njoj se obrađuju raznovrsne teme – od toga kako izgleda jedan radni dan kardijalnoga kirurga, zašto je važno s prevencijom debljine početi već u djetinjstvu, a redovito donosi i savjete ortodonta te mnogih drugih stručnjaka.

„Za svoje bismo zdravlje i za zdravlje članova svoje obitelji, ali i šire društvene zajednice trebali stalno voditi brigu, u zdravlju i u bolesti. To je zlatno pravilo za svakoga od nas. U emisiji Zdrav život podsjećamo na to pravilo te ukazujemo na brojne savjete i načine kako se odgovorno brinuti o zdravlju i što konkretno učiniti kad je zdravlje narušeno. U svakoj je emisiji zastupljen intervju koji služi za predstavljanje liječnika u onome svjetlu koje malo tko od nas zna. Dakle, predstavljamo stručnjake profesionalno i privatno. Emisija se obraća svim naraštajima tražeći odgovore na mnoga pitanja kao što su kako i zašto potražiti pomoć. Progovara o zdravlju na jednostavan i prihvatljiv način, a ujedno je najbolja preventivna mjera koja postoji“, ističe urednica emisije Zdrav život Sanja Kocijančić Petričević.

U sljedećoj će emisiji, koja je na rasporedu 13. svibnja 2017. godine, gledatelji moći upoznati dr. Vjekoslavu Amerl Šakić, doznati sve o hipertenziji, mišjoj groznici, nasilju nad djecom te o tome kako žive i rade medicinske sestre. Autorica je Lana Pavić, novinarke su Zrinka Glavaš i Petra Urban, izvršni producent Miroslav Rezić, a urednica Sanja Kocijančić Petričević. Emisiju za Hrvatsku radioteleviziju priprema produkcijska tvrtka Headline product d.o.o.

Hrvatska radiotelevizija
RJ Komunikacije
Prisavlje 3
10 000 Zagreb
telefon: 01 634 3303
telefaks: 01 634 2961
e-adresa: hrt@hrt.ht
www.hrt.hr