'Domoljublje se u zadruzi Patriot dokazuje radom'

Turizam se u Dalmatinskoj zagori sve više razvija. Zanimljiv su primjer avanturistički i izletnički sadržaji, ponajprije namijenjeni djeci, koji se razvijaju na područjima gdje su se u Domovinskom ratu događali najžešći sukobi. Danas su oni snažan potencijal za produljenje sezone, ali i za promicanje zdravog života u čistoj prirodi.

Dvadesetak kilometara sjeverno od Sinja, podno Dinare, na istočnoj obali Peručkog jezera, nalazi se selo Dabar. Skupina branitelja još je prije 10 godina upravo ondje osnovala Braniteljsku zadrugu Patriot. Glavni pokretač ujedno je i čelnik Udruge malodobnih dragovoljaca Domovinskog rata te veliki zaljubljenik u prirodu Dalmatinske zagore Mario Vujević - Vegi.

Turizam se u Dabru polako razvija, a oni koji posjete braniteljsku zadrugu, ostaju zadivljeni trudom koji je u nju uložen, ali i dinarskim kršem koji ju okružuje. 

Domoljublje se u zadruzi Patriot, kaže nam Vegi, dokazuje radom, razvojem turizma te, što je jednako važno, zapošljavanjem mladih i poštenim plaćanjem poreza državi za koju smo se borili.