Jeste li probali frigadinu, butalac, panadu, kaštradinu ili žgvacet?

Lani je Supetar na Braču zabilježio više od 78.000 registriranih gostiju i preko 580.000 noćenja. To su rezultati o kojima su unatrag desetak godina mogli samo sanjati. Ova će godina biti još bolja, kažu rekordna. Kako bi upotpunili i obogatili ponudu, otočani su se dobro pripremili, jedan je od aduta supetarska kuhinja koju nastoje brendirati.

Na pola puta od Supetra do Nerežišća, obiteljsko je poljoprivredno gospodarstvo Rajević. Za goste pripremaju tradicionalna jela: frigadinu, butalac, panadu, kaštradinu, žgvacet, pandolet, mandulat, kotonjadu. Bez janjetine nema domaće kuhinje.

Rajevići kažu kako su ljeti ugostitelji, a zimi poljoprivrednici. Između starih maslina raste ljekovito začinsko bilje i sezonsko povrće. Imaju svoje povrće - rajčice, kratavce, tikvice... Zato su i postali dio projekta Otočna kuhinja  Supetar , koji je u prvoj godini okupio  pet objekata kako bi se lokalni  poljoprivrednih proizvođači bolje povezali s ugostiteljima.

Poljoprivredna zadruga Supetar okuplja pedesetak zadruga. Povezati proizvođača i ugostitelja,  i zaštititi namirnice poput maslinova ulja i varenika, brendirati otočku kuhinju, sve u cilju bolje promocije, jer itekako imamo što ponuditi gostima.