Vruća salsa na HRT-u za Međunarodni dan džeza

Zagreb, 29. travnja 2017. – Ni nepovoljne vremenske prilike jučer poslijepodne nisu uspjele omesti poklonike džeza i salse da uz Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije sjajnim koncertom i plesom salse obilježe 29. travnja, Međunarodni dan džeza. Okupljanje se umjesto ispred zgrade javnoga medijskog servisa održalo u radijskome koncertnom studiju Zvonimir Bajsić, u kojemu su u vrućim salsa-jazzy ritmovima te u izravnome kontaktu i druženju s glazbenicima prvi put uživali HRT-ovi susjedi, poslovni partneri i zaposlenici. Tu fragancia, odnosno Tvoj parfem, iznimno je veseo, plesni i veoma uspješan program Mirona Hausera, koji je skladatelj, inače trombonist Jazz orkestra Hrvatske radiotelevizije, skladao prije godinu dana.

„To je moj autorski projekt koji je najviše nadahnut glazbom s Kube. Na Kubi postoje tri glavna glazbena smjera. Jedan je gradska glazba, drugi je glazba kubanskoga sela, a treći je afrički folklor. Ja sam se u Tu fragancia koristio elementima svih triju smjerova. Uložio sam u nju jako mnogo ljubavi, emocija i rada te naravno da sam na nju ponosan. A zašto volim kubansku glazbu? Jer imam dobar ukus“, izjavio je Miron Hauser.

Sjajna atmosfera dovedena je do vrhunca nakon što se glazbenicima na koncertnoj pozornici pridružio Ramon Yudimir Noa Caraballo, kubanski plesač koji se zbog ljubavi doselio u Republiku Hrvatskoj. Na plesnome podiju HRT-ova studija Zvonimir Bajsić na vruće su ritmove salse zaplesali i članovi njegove plesne škole.

Hrvatska radiotelevizija
RJ Komunikacije
Prisavlje 3
10 000 Zagreb
telefon: 01 634 3303
telefaks: 01 634 2961
e-adresa: hrt@hrt.hr
www.hrt.hr