Imenovani ravnatelji poslovnih jedinica Hrvatske radiotelevizije


Zagreb, 20. ožujka 2017. – Glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije (HRT) Kazimir Bačić imenovao je danas Jozu Barišića na dužnost ravnatelja Poslovne jedinice Produkcija Hrvatske radiotelevizije, Nikolu Bonačića Krešića na dužnost ravnatelja Poslovne jedinice Tehnologija Hrvatske radiotelevizije te Mislava Stipića na dužnost ravnatelja Poslovne jedinice Poslovanje Hrvatske radiotelevizije. Tri su ravnatelja imenovana na petogodišnje mandate, a na svoje dužnosti stupaju sutra. Na dužnost ravnatelja Poslovne jedinice Program Hrvatske radiotelevizije glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije predložio je Renata Kunića. Novinari i kreativno osoblje o tom će se prijedlogu moći izjasniti prekosutra, 22. ožujka, u vremenu od 9.00 do 18.00 u svim organizacijskim i ustrojbenim jedinicama Hrvatske radiotelevizije u Republici Hrvatskoj i inozemstvu.  

Renato Kunić diplomirao je na Filozofskome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Od 1987. godine bio je novinar u Zagrebačkoj panorami, zatim novinar, urednik i voditelj u Informativnome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV). Godine 1990. bio je urednik i voditelj emisije Hrvatska danas, ratni reporter bio je u razdoblju od 1991. do 1995. godine, voditelj mozaične emisije Dobro jutro, Hrvatska 1992. i 1993. godine, urednik emisije Hrvatska danas od 1995. do 2000. godine, a urednik Dnevnika od 2000. do 2005. godine. 2003. i 2004. godine bio je urednik Redakcije televizijskih studija i dopisništava, a do 2007. godine pomoćnik glavnoga urednika Informativnoga programa Hrvatske televizije (HRT – HTV) za dopisničku mrežu te glavni urednik Informativnoga programa Hrvatske televizije (HRT – HTV) 2010. i 2011. godine. Posljednjih je godina bio urednik i voditelj projekta Regionalni dnevnik.

Jozo Barišić dugogodišnji je urednik i novinar u Informativnome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV) u koji je došao nakon audicije 1993. godine. Kao novinar, reporter, urednik i voditelj radio je u brojnim emisijama Informativnoga programa, među kojima su Zagrebačka panorama, Dnevnik, Krupni plan, TV parlament, Hrvatska uživo i druge. Kao odgovorni urednik sudjelovao je u različitim posebnim projektima Hrvatske televizije (HRT – HTV), poput obilježavanja obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluja, obljetnice pada Vukovara, praćenja izbora, dolaska Pape Ivana Pavla II. u Republiku Hrvatsku, itd. Diplomirao je na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Bio je sudionik Domovinskoga rata te član Programskoga vijeća Hrvatske radiotelevizije iz redova HRT-ovih zaposlenika. Prošle je godine bio vršitelj dužnosti ravnatelja Poslovne jedinice Program Hrvatske radiotelevizije.

Nikola Bonačić Krešić diplomirao na Elektrotehničkome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Na Hrvatskoj radioteleviziji zaposlen je od 1989. godine. Radio je kao inženjer u Odjelu za održavanje Radne jedinice Tehnika Hrvatske radiotelevizije. Bio je sudionik Domovinskoga rata 1991. i 1992. godine. Od 1993. godine bio je inženjer u Odjelu za snimanje Radne jedinice Tehnika Hrvatske radiotelevizije. Od 1994. godine vodio je reportažna kola RK – 7 i RK – 8, a od 2004. godine RK – 1, jedna od prvih dvaju digitalnih reportažnih kola. Od 2006. godine bio je voditelj Odsjeka za reportažna kola, a od 2013. godine voditelj Odjela za televizijsku terensku tehniku. Vodio je i sudjelovao u pripremi i vođenju najsloženijih televizijskih prijenosa informativnoga, kulturnog, religijskog, zabavnog i sportskog programa, projekata prijenosa utrka Svjetskoga skijaškog kupa sa Sljemena, posjeta Pape Ivana Pavla II. i Pape Benedikta XVI. Republici Hrvatskoj i brojnih drugih projekata. U svojstvu predstavnika radnika bio je član Ravnateljstva Hrvatske radiotelevizije 2007. i 2008. godine te član Nadzornoga odbora Hrvatske radiotelevizije 2011. i 2012. godine.

Mislav Stipić diplomirao je na  Pravnome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1993. godine. U svojoj je poslovnoj karijeri bio odvjetnik, ravnatelj gradske ustanove Maksimir te savjetnik glavnoga direktora Hrvatske udruge poslodavaca (HUP). Radio je kao konzultant  programa Ujedinjenih naroda za razvoj u Hrvatskoj (UNDP) na projektu Vlade Republike Hrvatske Hitrorez. Godine 2008. postao je glavni tajnik Hrvatske televizije (HRT – HTV), a potom i vršitelj dužnosti ravnatelja Hrvatske televizije (HRT – HTV). Bio je, među ostalim, i savjetnik za pravna pitanja u Gradskoj skupštini Grada Zagreba. Prošle je godine bio vršitelj dužnosti ravnatelja Poslovne jedinice Poslovanje Hrvatske radiotelevizije.


Hrvatska radiotelevizija
RJ Komunikacije
Prisavlje 3
10 000 Zagreb
telefon: 01 634 3303
telefaks: 01 634 2961
e-adresa: hrt@hrt.hr
www.hrt.hr