HRT-ova serija Počivali u miru osvaja američko tržište


Zagreb, 17. ožujka 2017.
– Nakon što je britanska tvrtka Global Series Network otkupila licenciju za prikazivanje HRT-ove serije Počivali u miru za područje Ujedinjenoga Kraljevstva, uspjeh se nastavlja te će se ona emitirati i na području Sjedinjenih Američkih Država. Uspješna je prodaja domaće televizijske serije Počivali u miru na američkome tržištu posljedica povećanih napora Odjela za prodaju programa i usluga Hrvatske radiotelevizije da najkvalitetnije domaće sadržaje ponudi na međunarodnome tržištu i učini ih dostupnima širokomu krugu televizijskih gledatelja diljem svijeta.

Jedan od kreatora i urednik projekta Walter Presents Walter Iuzzolino izabrao je seriju Počivali u miru u konkurenciji od četiri tisuće serija iz cijeloga svijeta te se ona tako našla u eksluzivnome izboru od 34 najbolje serije za 2017. godinu.

Cijeli projekt Walter Presents USA od danas je dostupan na američkome televizijskom tržištu, i time je Hrvatska radiotelevizija u iznimno snažnoj međunarodnoj konkurenciji pokazala da zauzima vodeće mjesto u jugoistočnoj Europi u proizvodnji visokokvalitetnoga programskog sadržaja .

Serija Počivali u miru nastala je kao rezultat uspješne suradnje Hrvatske radiotelevizije i nezavisne produkcijske tvrtke Ring produkcija producenta Darija Vincea te u režiji Gorana Rukavine, Kristijana Milića i Gorana Dukića. U seriji je dosad glumilo više od 250 vrhunskih domaćih glumaca, predvođenih stalnim likovima koje tumače Judita Franković i Dragan Despot.


Hrvatska radiotelevizija
RJ Komunikacije
Prisavlje 3
10 000 Zagreb
telefon: 01 634 3303
telefaks: 01 634 2961
e-adresa: hrt@hrt.hr
www.hrt.hr