Chui i Jazz orkestar HRT-a uživo na multimedijskoj usluzi HRTi


Zagreb, 25. veljače 2017. – Chui i Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije (HRT) održat će dva koncerta idućega tjedna. Redoviti koncert koji će se održati u srijedu 1. ožujka 2017. godine dio je Jazz-ciklusa, a dodatni je zakazan za utorak 28. veljače 2017. godine. Oba će se koncerta održati u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti (MSU) u Zagrebu u kojoj  inače nastupa Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije.

Chui su mladi hrvatski instrumentalni sastav koji njeguje drukčiji pristup jazzu. Oni sviraju spoj suvremene klupske plesne glazbe, jazza, elektronike i rock'n'rolla. Kultni im je status osigurao već prvijenac Chui. Drugi album The Second Arrival hvali i publika i kritika, a treći Third Sun From The Stone osigurao im je nekoliko nominacija za glazbenu nagradu Porin. Trenutačno rade na novome albumu na kojemu su ostvarili suradnju s glazbenom divom Josipom Lisac čije će prve zvukove uskoro javnosti predstaviti u pjesmi Tebi putujem.

Na koncertu u Muzeju suvremene umjetnosti izvest će presjek Chuievih skladba sa svih triju albuma, ali u novim aranžmanima za big-band. Orkestrom će ravnati šef dirigent Jazz orkestra Hrvatske radiotelevizije i saksofonist Andreas Marinello.

Koncert koji će se održati u srijedu 1. ožujka 2017. godine s početkom u 20.00  bit će moguće uživo pratiti putem multimedijske usluge HRTi.


Hrvatska radiotelevizija
RJ Komunikacije
Prisavlje 3
10 000 Zagreb
telefon: 01 634 3303
telefaks: 01 634 2961
e-adresa: hrt@hrt.hr
www.hrt.hr