HRT-ovim izdanjima i zaposlenicima šest nominacija za nagradu Porin


Zagreb, 24. veljače 2017.
  –  Prošloga su tjedna na svečanosti proglašenja nominacija za glazbenu nagradu Porin objavljena imena finalista u čak 33 kategorije. Šest je nominacija pripalo izdanjima i zaposlenicima Hrvatske radiotelevizije (HRT). Za najbolju žensku vokalnu izvedbu nominirana je Daria Hodnik, urednica na Hrvatskome radiju (HRT – HR), i to za skladbu Kad jednom se spoje sa svojega istoimenoga albuma, nakladnika Hamar Medije.

U čak je četirima kategorijama klasične glazbe, za najbolji album, najbolju izvedbu, najbolju snimku albuma i najbolju produkciju albuma klasične glazbe,  nominiran album Vatroslav Lisinski: Ljubav i zloba. Izdanje je objavila Hrvatska radiotelevizija uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, a u izvedbi su prve hrvatske opere, koja je studijski snimljena u srpnju 2015., sudjelovali Zbor Hrvatske radiotelevizije i Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije, vokalni solisti Evelin Novak, Leon Košavić, Domagoj Dorotić i Giorgio Surian te Mario Bokun i Stefano Surian. Dirigent je bio Mladen Tarbuk, glazbeni producent Vjekoslav Nježić, a tonski majstor Božidar Pandurić.

U kategoriji najboljega albuma tamburaške glazbe nominiran je dvostruki nosač zvuka Siniše Leopolda i Tamburaškoga orkestra Hrvatske radiotelevizije, objavljen u izdanju Gold Collection nakladnika Hrvatske radiotelevizije i Croatia Recordsa, u povodu obilježavanja trideset godina profesionalne suradnje maestra  Siniše Leopolda i Tamburaškoga orkestra Hrvatske radiotelevizije.  Album sadržava trideset skladbi, izabranih iz bogatoga arhiva Hrvatske radiotelevizije, nastalih upravo u tome tridesetogodišnjem razdoblju. Tko će osvojiti Porinov kipić, odlučit će glasačko tijelo u drugome krugu glasovanja kad će morati izabrati najbolje od najboljih.  Ovogodišnja će se 24. dodjela nagrada Porin održati 17. ožujka u Spaladium Areni u Splitu uz izravan prijenos na Hrvatskoj radioteleviziji.


Hrvatska radiotelevizija
RJ Komunikacije
Prisavlje 3
10 000 Zagreb
telefon: 01 634 3303
telefaks: 01 634 2961
e-adresa: hrt@hrt.hr
www.hrt.hr