HRT-ova kampanja Priče svake generacije u finalu za nagradu HUOJ-a

Zagreb, 21. veljače 2017.  ̶  Promocijska kampanja Hrvatske radiotelevizije (HRT) u povodu obilježavanja 90. obljetnice postojanja Hrvatskoga radija (HRT  ̶   HR) i 60. obljetnice postojanja Hrvatske televizije (HRT  ̶   HTV) među finalistima je za nagradu Grand PRix, koju dodjeljuje Hrvatska udruga za odnose s javnošću (HUOJ). Za najprestižniju nagradu za odnose s javnošću u Republici Hrvatskoj ove je godine prijavljen rekordan broj projekata – čak 68 – a  stručni ih je žiri ocjenjivao u dvanaest kategorija. U završnicu natjecanja ulaze po tri projekta iz svake kategorije, ukupno njih 36. Hrvatska radiotelevizija sa svojom se promocijskom kampanjom za nagradu natječe u kategoriji za Grand PRix za odnose s javnošću za velika trgovačka društva.

U povodu velike prošlogodišnje obljetnice Radna jedinica Komunikacije Hrvatske radiotelevizije pripremila je cjelogodišnju promocijsku i komunikacijsku kampanju Priče svake generacije kako bi se obilježila dva važna datuma u povijesti javnoga medijskog servisa.

„Raduje nas što smo se u dosad najvećoj konkurenciji za Grand Prix Hrvatske udruge za odnose s javnošću našli među finalistima. To je vrijedno priznanje struke svima koji su izravno sudjelovali u pripremi i provedbi kampanje, ali i svim novinarima, urednicima i zaposlenicima Hrvatske radiotelevizije koji su svojim radom pridonijeli uspjehu prošlogodišnje kampanje. Cilj nam je bio zajednički podsjetiti na važnu ulogu koju Hrvatska radiotelevizija ima u izgradnji hrvatskoga društva, na njezinu veliku povijest i društvene zadaće koje svakodnevno ispunjava brojnim javnim medijskim sadržajima kojima obrazuje, izvješćuje i zabavlja svoje korisnike“, izjavio je glasnogovornik i rukovoditelj Radne jedinice Komunikacije Hrvatske radiotelevizije Igor Ćutuk.

Kampanja Priče svake generacije pokrenuta je početkom prošle godine izdanjem prigodnih promidžbenih materijala među kojima su posebno pozitivne reakcije izazvali kalendari, rokovnici i prigodne majice s motivima najpoznatijih navoda, serija, filmova, emisija i osoba iz bogate povijesti Hrvatske radiotelevizije. U travnju je Hrvatska radiotelevizija u suradnji s Hrvatskom poštom pripremila prigodnu komercijalnu poštansku marku s motivima radijske spikerice i kamermana te HRT-ovih doajena, a izdana je u nakladi od 100 000 primjeraka.


U svibnju je objavljeno novo izdanje Leksikona radija i televizije te prvo digitalno izdanje vremeplova s podacima o bogatoj povijesti Hrvatske radiotelevizije, koji je dostupan na mrežnoj stranici obljetnica.hrt.hr. Organizirana su i dva važna događaja – svečana akademija u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskoga te donacijski koncert Svi za Vukovar za obnovu vukovarskoga Vodotornja u Zagrebu. Na Dan televizije, 7. rujna, na zagrebačke je ulice izišao tramvaj prigodno oslikan u HRT-ovu obljetničarsku kampanju.

U obilježavanje velikih obljetnica aktivno su se uključili i građani koji su pozvani da napišu i pošalju svoje priče iz života povezane s emisijama, osobama i ljudima koji su u programima javnoga servisa u nekome trenutku dotaknuli i obilježili i njihove živote, a najbolje od pristiglih priča objavljene su na HRT-ovoj prigodnoj mrežnoj stranici Priče svake generacije.

Izložba o povijesti Hrvatske radiotelevizije tijekom prošle godine postavljena je na više mjesta, a organizirana su i prigodna druženja s poznatim HRT-ovim novinarima, urednicima, voditeljima te doajenima. Na prošlogodišnjemu Weekend Media Festivalu, koji je od 22. do 25. rujna u Rovinju okupio dosad najveći broj medijskih i komunikacijskih stručnjaka iz cijele jugoistočne Europe – njih gotovo četiri tisuće – zapaženu je izložbu o svojoj povijesti imala i Hrvatska radiotelevizija.

Kampanja je okrunjena u prosincu prošle godine predstavljanjem mrežne stranice Glasovi vremena koja na jednome mjestu objedinjuje tekstove o važnosti govora i govorne komunikacije u elektroničkim medijima te o zagrebačkoj spikerskoj školi.

Finalisti za nagradu Grand PRix svoje će projekte uživo predstaviti na Smotri finalista 2. ožujka 2017. u Zagrebu, a pobjednici će biti objavljeni na svečanosti Grand PRixa  Hrvatske udruge za odnose s javnošću 16. ožujka 2017. godine.

Hrvatska radiotelevizija
RJ Komunikacije
Prisavlje 3
10 000 Zagreb
telefon: 01 634 3303
telefaks: 01 634 2961
e-adresa: hrt@hrt.hr
www.hrt.hr