Nova emisija HRT – Radija Sljeme O Zagrebu zbore dvije Dore

Zagreb, 6. veljače 2017. – Priče iz zagrebačke prošlosti, isprepletene osvrtima na zagrebačku sadašnjost, svake subote od 9.30 u programu HRT – Radija Sljeme donose dvije zaljubljenice u Zagreb – nagrađivana turistička vodičica i autorica tekstova Dora Fila Butković i urednica emisije Doroteja Brljak Sunajko. „Emisija O Zagrebu zbore dvije Dore donosi priče iz zagrebačke prošlosti, ali na zabavan i veseo način u osebujnome, pomalo dramskome formatu u kojemu dvije prijateljice razgovaraju o Zagrebu, svojim sjećanjima iz djetinjstva te u lepršavu razgovoru oživljavaju povijesne likove i događaje, zagrebačke znamenitosti i običaje koji prikazuju život Zagrepčana od davnina“, ističe vršiteljica dužnosti glavnoga urednika HRT – Radija Sljeme Tanja Baran.

„Osobitost je i glazba koja zvučno oblikuje emisiju jer se u njoj mogu čuti gotovo zaboravljeni pjevači, stare snimke i isječci iz starih zagrebačkih balada koje je danas gotovo nemoguće čuti na radiju. Raduju nas i reakcije slušatelja, koji su emisiju prigrlili i javljaju se nakon svakoga nastavka“, kaže urednica emisije Doroteja Brljak Sunajko.

Reakcije su slušatelja HRT – Radija Sljeme izvrsne, čemu svjedoče mnogobrojne pohvale koje stižu dvjema Dorama nakon svake emisije preko društvenih mreža. „Obrađujemo teme poput prvih kazališta, plesnih dvorana, prvih klizališta, trgova, parkova, važnih događaja, a u veljači namjeravamo obraditi i najljepše zagrebačke ljubavne priče iz prošlosti“, najavljuje autorica Dora Fila Butković, inače profesorica engleskoga i njemačkoga jezika te nagrađivana turistička vodičica. Njezina ljubav prema Zagrebu i zanimanje za zagrebačku povijest traje godinama, a povijesni sadržaj prenosi na simpatičan i pitak način.
Dvadesetominutna emisija O Zagrebu zbore dvije Dore na HRT – Radiju Sljeme emitira se subotom od 9.30, a možete je poslušati i na mobilnim uređajima, tabletima i računalima s pomoću multimedijske usluge HRTi.

Hrvatska radiotelevizija
RJ Komunikacije
Prisavlje 3
10 000 Zagreb
telefon: 01 634 3303
telefaks: 01 634 2961
e-adresa: hrt@hrt.hr
www.hrt.hr